wacekdagama Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Witam, Zachciało mi się zmiany lufy w moim karabinie. Pytanie jakie długości lufy montowaliście w swoich giwerach. Myślałem o lufie Madbulla Black Python 6.03, jednak nie jestem pewny długości. Aktualnie nie mam jak zmierzyć długości lufy wewnętrznej. Zależy mi aby lufa nie wystawała poza lufe zewnętrzną, ale jednocześnie nie była zbyt krótka aby poczuć różnicę miedzy precką, a lufa jaką ma teraz (stock). Występuje ona w długościach 247mm i 363mm. 363mm na bank będzie wystawała, a obawiam się, że na 247mm nie będzie za dobrze. Nie chce też przedłużać lufy zewnętrzenej. Proszę o info jeśli ktoś zmieniał lufe w SCAR i może się wypowiedzieć w temacie. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 (edited) Kolega miał preckę SRC 363mm i chyba nie wystawała,w razie czego możesz dokupić tłumik.Precke najlepiej prometheusa albo guardera. EDIT:Madbull też jest ok. Edited May 1, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
wacekdagama Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Tlumik mam ale chcialem uniknąc wystawania lufy poza obręb karabinu przy nie zamontowanym. Dodatkowo montując tlumik na wystajaca automatycznie nie uzyskam takie wyciszenia, dobrze rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Jeśli zamontujesz tłumik a lufa będzie np. do połowy jego długości to może uzyskasz jakieś wyciszenie ale pod warunkiem że jest to tłumik dobrej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Nie kupuj madbulla to.loteria. Doloz do guardera 6.02 a dlugosc 363mm. Quote Link to post Share on other sites
wacekdagama Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Mogę kupic innej firmy, np Guardera ale 363mm wydaje mi się zdecydowanie za długa. Najlepiej jakby były takie 300mm ale takich pewnie nie ma. Dodatkowo 6.02 jeszcze bedzie bardziej wrazliwa na zaciecia. 6.03 wystarczylaby mi w zupelnosci. Często strzelam bez tlumika i nie chcialbym aby lufa wystawala bo mozna zawsze przypadkowo w cos uderzyc itp Quote Link to post Share on other sites
wacekdagama Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Ktoś wie ile długości ma oryginalna lufa wewnętrzna w tym modelu? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Wejdz na taiwangun znajdz swoj model i sprawdz dlugosc lufy wewnetrznej. Nie wszystko dostaniesz na tacy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts