Szreder Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 http://www.galex.com.pl/upload/1150_zd.jpg Ja jak dotąd spotkałem się z takim wzorem - dokładniej mówiąc firma ochroniarska "Karabela CK". Nie wiem czy jest on identyczny z wzorem SOK. A co do SOK właśnie, to wczoraj zauważyłem taką sytuację, że z pociągu wysiadło właśnie dwóch pracowników SOK, jeden w mudurze SOK i w kamizelce odblaskowej, natomiast drugi miał kamizelkę, lecz munduru nie posiadał - miał na sobie bluzę (a może sweterek) i spodnie - cywilne bojówki w cywilnym "kamuflażu", w tonacji może i szarej ale nie przypominającej tego co SOK używa, trochę mnie to zdziwiło, a nawet zirytowało. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 GRSW - czemu cię wygląd sokisty w raczej "cywilnym" wydaniu w kamizelce zirytował ??? Oni też czasem działają w cywilu, a może ten akurat był potrzebny jako umundurowany więc kamizelkę założył. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Możliwe, nie wiem. Zawsze przekonany byłem, że SOK działa w mundurach. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Jak większość służb mundurowych które w zadaniach mają ochronę czegokolwiek (w tym przypadku SOK mienia PKP) i oni działają operacyjnie. Nie każdego złapiesz paradując w mundurze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts