Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Monta kamery md80 na szynie RIS

Recommended Posts

Witam,

bawiłem się już trochę tą kamerką http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=md80, jak za coś wartego niewiele ponad 40zł kręci naprawdę fajnie. O ile z montażem na hełmie nie było najmniejszego problemu (udało się upchnąć uchwyt dołączony w zestawie do kamery pod szynę NVG) to teraz głowię się nad metodą zamontowania kamerki na karabinie. Najsensowniej będzie wykorzystać którąś z szyn RIS, bo w mojej CM039C czyli potocznym Tacticalu jest ich mnóstwo. Najlepsza będzie szyna na chwycie przednim pod latarkę. Tylko tutaj pojawia się problem - kamerka musi być prostopadle do lufy, dlatego nie mogę skorzystać z montażu lunety, gdyż po prostu kręciłbym obraz podłoża a nie tego, w co strzelam. Czy funkcjonuje gdziekolwiek tego typu montaż, obrócony o 90 stopni?

Edited by eMBeKa93

W sumie to jest chyba najlepszy pomysł, bo w tym co mi Arend wysłałeś nie znalazłem nic interesującego :D A nawet jeśli coś przeoczyłem, to nonsensem by było sprowadzanie czegoś z Ameryki dla kamerki za 40zł. Kupić tani chwyt pistoletowy, pusty w środku, przyciąć na własne potrzeby. To jest myśl, jakoś na to nie wpadłem, dzięki wielkie ;D

PS: To jest przykładowy filmik http://youtu.be/wLePbKCkOQg Z góry przepraszam za brak akcji i obróbki, ale filmiki wrzucam głównie dla znajomych, żeby się pobrechać ze złotych myśli nosiciela kamery (nie ja nim jestem);D

Edited by eMBeKa93