Wroclawianin Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z Airsoftem i mam pytanie. Czy AK47 - CYMA - CM028 będzie właściwym sprzętem na początek? Najbardziej zależy mi na solidności i bezawaryjności. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Oczywiście, że będzie dobrym sprzętem na start. Quote Link to post Share on other sites
Wroclawianin Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 A mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak jest z obsługą? Tam jest jakiś silniczek który trzeba ładować żeby strzelał. Do niego jest normalna ładowarka do kontaktu jak w telefonie? I na ile wystarcza energii dla takiego elektryka? Pytam bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 W zestawie dostajesz batkę + wolnoładowarkę. Silnika nie ładujesz. Bateria znajduję się w kolbie, w innych wersjach ze składaną kolbą nad komorą HU. Batkę ładujesz według wzoru ( poszukaj na forum ). Broń nie jest dobra na początek. Ona jest najlepsza ;) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 A mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak jest z obsługą? Tam jest jakiś silniczek który trzeba ładować żeby strzelał. Do niego jest normalna ładowarka do kontaktu jak w telefonie? I na ile wystarcza energii dla takiego elektryka? Pytam bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Podłączasz baterię do repliki i strzelasz. Baterię ładujesz ładowarką dołączoną w zestawie, czas ładowania obliczasz wg wzoru: A*1.4/B=C, Gdzie: A-pojemność akumulatora w mAh B-prąd ładowania ładowarki w mA C-czas pełnego ładowania w godzinach (pamiętaj, żeby poprawnie zamienić ułamek godziny na minuty, bo 0.5h to 30, nie 50 minut). Quote Link to post Share on other sites
Wroclawianin Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 Dzięki za pomoc wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts