UnknownmanGliwice Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Witam. Posiadam SWD A&K. Mam z nim pewien problem. Na wstępie wspomnę że przeszukałem forum, mianowicie czasami podczas strzelania kulka podawana przez magazynek wylatuje od strony głowicy cylindra i blokuje się między suwadło a body (kulka idzie w kawałki) . Nie wiem za bardzo co to może się dziać, ale jest to bardzo utrudniające strzelanie. Może ktoś miał podobny problem i wie jak naprawić. Czego to może być wina? Pozdrawiam U. Nie skomentuję. Arend Edited May 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Musisz dokręcić ostatni imbus w komorze HU tą od strony dyszy.Wtedy powinien problem usytac. Pozdrawiam Kubasekekek Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Miałem to samo w atozie. Jeśli sposób z imbusem nie pomoże, to zrób to co ja - naucz się przeładowywać lufą w dół. :P Quote Link to post Share on other sites
UnknownmanGliwice Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited May 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) U kolegi winą był wadliwy magazynek,wtedy z kulek zostawał proszek a nawet pył. EDIT:na pewno nie było tego opisanego w temacie o SWD A&K? Edited May 7, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Oczywiście że było opisane. Jest tam metalowa kulka która zapobiega cofaniu sie kulek do tyłu. Jeśli kolego ją zgubiłeś pozostaje Ci nawiert komory tak, aby kulki z magazynka wchodziły głębiej. I kup słownik. Quote Link to post Share on other sites
UnknownmanGliwice Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Ehh, żadnej kulki tam nie widzę. co do ostatniego imbusa to zatrzymuje kulkę lecz głowica cylindra nie chce wchodzić głębiej. Domyślam się ze ta kulka przytrzymywała kulkę a gdy wchodziła głowica cylindra chowała się głębiej (coś jakby sprężyna). Czy jedynym rozwiązaniem jest nawiercenie komory ? Chodzi o to żeby rozwiercić na wysokości miejsca podawania kulek żeby się nie miały jak cofnąć (co by wchodziły w głębiej w komorę?). Ew można by spiłować od góry jakieś 0.2mm głowice cylindra tylko zapewne ucierpiała by na tym znacząco szczelność. Nic więcej do głowy mi nie przychodzi. Ps. Ortografia nie jest moja mocną stroną ale staram się jak mogę. Nie zauważyłem żadnego błędu ortograficznego. Zauważyłem lenia ignorującego interpunkcję, wielkie litery i znaki diakrytyczne. Arend Edited May 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
UnknownmanGliwice Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 Niestety nie mogę edytować swojego posta, a nie chce jednego pod drugim pisać ale chyba nie mam wyboru. Tak wiec wpadłem na pomysł jak dorobić część która będzie działać na tej samej zasadzie co oryginalni. Jeżeli wszystko będzie działać mogę opisać wykonanie tego elementu Pozdrawiam U. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Wpadło na to już więcej osób przed tobą.Wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts