Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Posiadam SWD A&K. Mam z nim pewien problem. Na wstępie wspomnę że przeszukałem forum, mianowicie czasami podczas strzelania kulka podawana przez magazynek wylatuje od strony głowicy cylindra i blokuje się między suwadło a body (kulka idzie w kawałki) . Nie wiem za bardzo co to może się dziać, ale jest to bardzo utrudniające strzelanie. Może ktoś miał podobny problem i wie jak naprawić. Czego to może być wina? Pozdrawiam U.

Nie skomentuję.

Arend

Edited by arend

Ehh, żadnej kulki tam nie widzę. co do ostatniego imbusa to zatrzymuje kulkę lecz głowica cylindra nie chce wchodzić głębiej. Domyślam się ze ta kulka przytrzymywała kulkę a gdy wchodziła głowica cylindra chowała się głębiej (coś jakby sprężyna). Czy jedynym rozwiązaniem jest nawiercenie komory ? Chodzi o to żeby rozwiercić na wysokości miejsca podawania kulek żeby się nie miały jak cofnąć (co by wchodziły w głębiej w komorę?). Ew można by spiłować od góry jakieś 0.2mm głowice cylindra tylko zapewne ucierpiała by na tym znacząco szczelność. Nic więcej do głowy mi nie przychodzi.

Ps. Ortografia nie jest moja mocną stroną ale staram się jak mogę.

Nie zauważyłem żadnego błędu ortograficznego. Zauważyłem lenia ignorującego interpunkcję, wielkie litery i znaki diakrytyczne.

Arend

Edited by arend

Niestety nie mogę edytować swojego posta, a nie chce jednego pod drugim pisać ale chyba nie mam wyboru. Tak wiec wpadłem na pomysł jak dorobić część która będzie działać na tej samej zasadzie co oryginalni. Jeżeli wszystko będzie działać mogę opisać wykonanie tego elementu Pozdrawiam U.