meldar Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Witam, Chciałbym dowiedzieć się trochę o "bajerach" (o ile można to tak nazwać ) budujących wrażenie realizmu w replice. Spotkałem się z dużą gamą replik gazowych które mają otwarty zamek. Czy terminem Open Bolt można się posługiwać przy replikach AEG? Jeżeli replika posiada open bolt, to równocześnie oznacza,że przy zaciągnięciu dźwigni/rączki przeładowania zamek pozostanie otwarty i można go będzie zwolnić? Czy może też wystąpić taka wersja, że zwalniacz zamka jest bezużyteczny? (tzn. trzeba trzymać cały czas dźwignie w tyle by np. wyregulować hop up) Jestem laikiem, więc proszę o nasycenie mnie swoją wszechwiedzą:) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 1 Open bolt występuje tylko w replikach gazowych. 2 Pociągnięcie dźwigni jest konieczne aby oddać strzał. Idetycznie jak w palnym odpowiedniku. Po prostu przeładowujesz. 3 Nie do końca rozumiem... Jeśli masz wersję z OB w komorze zamkowej po prostu jest pusto (przy odciągniętej dźwigni) nie ma tam regulacji HU. Quote Link to post Share on other sites
meldar Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 Myślałem, że tym terminem można się posłużyć przy replice zasilanej elektrycznie. Czyli po prostu OB tylko w replice gazowej. Jak nazwać "mechanizm" w replice poniżej? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Po pociągnięciu dźwigni odsuwa się blaszka, która zasłania komorę HU, jednocześnie imitując wyglądem prawdziwe suwadło. Dodatkowo widzę, że replika posiada działający Bolt Catch, czyli możliwość zablokowania dźwigni przeładowania/suwadła w tylnej pozycji, co ma ułatwić dostęp do komory HU. No i lans, że Bolt Catch działa ;) Jak w ostrej eMce. A przynajmniej podobnie. Quote Link to post Share on other sites
meldar Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 Roger that. Dziękuje bardzo :) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Cieszę się, że mogłem pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts