Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[CA] SLR105 A1 - opinie

Recommended Posts

Witam serdecznie. Na wstępie chcę przeprosić, jeśli powielam temat, ale sprawdzałem wątki przyklejone i niestety większość linków wygasła, a nie wyszukałem informacji, których poszukuję, dlatego postanowiłem napisać.

Postanowiłem wrócić do ASG i stanąłem przed dylematem - co kupić. Do tej pory używałem AK47 z CYMY i byłem zadowolony, ale chciałbym teraz kupić coś z wyższej półki i wybór padł na SLR105 A1 z CA. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Które dokładnie części wykonane są z metalu, a które z tworzywa.

2. Jak jakościowo (i wytrzymałościowo) można ocenić tworzywo z którego wykonane są poszczególne części.

3. Jak przedstawia się kwestia tuningu - wiem, że na rynku jest spory wybór części, ale chciałbym z czasem podkręcić tego SLR do 420-440 fps.

4. Szukałem (może niezbyt dokładnie) i nie mogłem znaleźć - w jakim sklepie można dostać real capy do tego SLR?

5. Pytanie banalne, no ale - jak wizualnie przedstawia się ten SLR? Niestety nie miałem okazji zobaczyć go na żywo, a zdjęcia pewnie nie oddają w pełni rzeczywistości ;)

6. W podobnym przedziale cenowym jesteście w stanie polecić coś lepszego od CA? Zależy mi, żeby to było coś z serii AK. Czy może lepiej nie kombinować i zostać przy CA? Bo prawdę powiedziawszy nie bardzo znam się na tej wyższej półce, co nieco czytałem ale chciałbym poznać wasze opinie, bo na chwilę obecną kieruję się jedynie wyglądem 'broni', a to nie powinno być podstawowym kryterium :wink:

7. Jak z montowaniem dodatkowego osprzętu, jak np kolimator?

Na chwilę obecną więcej pytań nie mam, jak coś mi się przypomni, z pewnością dopiszę. Z góry dzięki za odpowiedzi :wink: