CoVLord Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Witam Czy umiałby ktoś opisać proces przerabiania zwykłej komory hop up na komorę hop up pasującą do m4 ICS'a ? pozdrawiam i liczę na pomoc Wojtek Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Na jakim etapie utknąłeś? Quote Link to post Share on other sites
CoVLord Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 wgl nie wiem jak się do tego zabrać słyszałem że się da ale nie nawet najmniejszych informacji Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Mam - pytanie - w jakim celu ? jaka jest zasadność takiej przeróbki ? Pytam gdyż jestem użytkownikiem ICS'owych eM'ek i nigdy nie narzekałem na ich komory. Quote Link to post Share on other sites
CoVLord Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Takowa :D że popękała wszędzie gdzie się dało, nie da sie tego skleić a jeśli mam wydać 100 zł na komorę HU z tak gównianego plastiku to wolę zanim wydam te pieniądze poszukać solidniejszego zamiennika :D Quote Link to post Share on other sites
krokers Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 da się tylko i nawet rozumiem słuszność operacji. Komory ics pękają i są drogie, poza tym nie lubię sposobu regulacji więc kiedyś przerobiłem zwykłą komorę do m4. Trzeba spiłować motylka przy wejściu kulki wtedy komora wchodzi w body. Po takiej przeróbce karabin strzelał ale słabiej. Nie wiem czy to kwestia gorszej gumki czy nieszczelności dysza/komora, tak długo się tym nie bawiłem. Z dysza bywa problem ludzie polecają albo ics albo ca niebieska, pewnie chodzi o sposób zakończenia (ca jest ścięta) Dodatkowo miałem czasem problem z podawaniem kulek bo feeder do hopka był troche krótszy od icsowego ale to juz kwestia magazynka (ja mam flashmagi). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts