Przemo94 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Witam! Jestem świeżakiem w świecie ASG, dopiero zaczynam przygodę z tymże sportem. Chciałbym kupić mundur. Moje rozmiary to: Wzrost - 175 Klatka - 97 Pas - 85 W wielu przypadkach podawane są rozmiary x/y/z <-- jak to czytać? I jakich wymiarów polecacie mundur? Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Skoro zaczynasz, zgaduję że nie chcesz wydawać od razu miliona złotych na mundur, więc polecę flecktarn: tani i pasuje do naszych lasów http://armyworld.pl/product-pol-2-Bluza-Wojskowa-Flecktarn-Bundeswehr-BW-ASG-Paintball.html Rozmiarówka to wzrost/obwód w klacie. http://armyworld.pl/product-pol-1-Spodnie-Flecktarn-Wojskowe-Bundeswehr-Bojowki-Oryginal-Demobil-.html Odpowiednio wzrost/pas. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Nic dodać, nic ująć. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Przemo94 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 Chciałbym przeznaczyć tak do 80 zł. Moze być używany. Pytanie czy taki mundur nalezny do wygodnych i funkcjonalnych? Quote Link to post Share on other sites
warat Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Jeśli chodzi o wygodę to tak(spodnie są cudowne). Jeśli chodzi o funkcjonalność...ja tam w kieszeniach prawie nic nie noszę,tak więc się nie wypowiem. PS.w kieszeni spodni można zmieścić replikę MK23 Socom,chociaż nie radzę(obciera :biggrin: ) Edited May 20, 2012 by warat Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Używany flecktarn można kupić już za jakieś 40zł. Posiadam spodnie i kurtkę w tym kamuflażu. Obie rzeczy są bardzo wygodne (aczkolwiek niemam porównania do innych mundurów). W kieszeni kurtki bez problemu mieszczą się dwa magazynki od AK (do transportu) lub półlitrowa butelka po wodzie mineralnej (więcej nie ładowałem). W trakcie walki zapasowy magazynek trzymam właśnie w kieszeni kurtki i rzadko mam problem z szybkim wyjęciem go. Problemy zdarzają się właściwie tylko gdy leżę. Edited May 20, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Przemo94 Posted May 21, 2012 Author Report Share Posted May 21, 2012 Dzięki za odpowiedzi. Do końca tygodnia mam nadzieję zdecydować się na mundur ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 (edited) Chciałbym przeznaczyć tak do 80 zł. Moze być używany. Pytanie czy taki mundur nalezny do wygodnych i funkcjonalnych? Pierwszym moim mundurem był Flecktarn, później z racji przynależności do 2REP byłem zmuszony oblec CCE (łaciata krowa), po wyodrębnieniu się z grupy, początkowo biegałem w WZ-cie (Pantera leśna), jednak nie ma jak krój mundurów Bundeswehry, wygodne, funkcjonalne (wzór paskudny "sałatka after day"), ale ja się na siebie nie patrzę, a odczucia estetyczne innych mi nie przeszkadzają. Wróciłem do Flecktarna i jestem całkowicie usatysfakcjonowany. :icon_mrgreen: Z przeznaczonego przez Ciebie budżetu jeszcze Ci sporo pozostanie nawet jeśli dokupisz czapkę. Pamiętaj, że mundur to nie wszystko, bardzo ważne są okulary ochronne i buty. Na jednym i drugim nie warto oszczędzać, oczy nie odrastają, a obtarcia i odciski mogą Cię skutecznie zniechęcić do dalszej zabawy w ASG... :icon_cry: Edited May 21, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Osobiście wolałbym zamiast czapki kupić kapelusz ale to już troche większy wydatek. Przemo pamiętaj, że nie tylko w internecie można kupić mundury. Jak masz w swojej okolicy jakiś sklep dla myśliwych albo bazar/rynek to przejdź się tam. Ceny zazwyczaj są podobne jak w necie a można od razu przymierzyć i zobaczyć w jakim stanie jest mundur. Quote Link to post Share on other sites
Przemo94 Posted May 22, 2012 Author Report Share Posted May 22, 2012 Czy w sklepie rybackim też znajdę mundur? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts