xchalan Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Witam, mam do was małe za pytanko odnośnie repliki wyżej ;) Ponieważ ta replika dostępna jest tylko u redwolfów więc nachodzi się pytanko czy jak kupię :http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_VSR_10_G_SPEC.htm ^ To czy będę musiał dopłacać coś więcej niż tylko dostawę? Czy też będę musiał wyłożyć za nią podatek ? Nigdy nie kupowałem za granicą a szczególnie repliki, i nie mam pojęcia jak tam jest :D Z góry dzięki wielkie ;) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Tak.Płacisz za przesyłkę,vat 23 % i cło bodajże 8%.Wszystko masz w temacie przypiętym,w zagranicznych sklepach. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Jeśli ma być wszystko załatwione legalnie- płacisz cło i vat. Czyli całkiem sporo :D Link to post Share on other sites
xchalan Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Jeśli ma być wszystko załatwione legalnie- płacisz cło i vat. Czyli całkiem sporo :D A czy był byś tak miły i przeliczył lub podał całkowitą cene tego wszystkiego ? Hmmm lub polecił jakąs dobrą replikę Sprężynowa która po za kupie bedzie sie nadawały pod tuning?? zalezy mi na szczelności komory a słyszałem ze vsr właśnie do takich należy prawda ? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 (edited) VAT 23%, cło różnie, od 0 do 8% zdaje się, wysyłka wg tego co poda sklep. Teraz ściąga: Klikamy start>>akcesoria>>kalkulator. spisujemy kwotę w dolarach. Dodajemy cenę przesyłki która poda Ci sklep. Dodajemy 0,23 razy to co nam wyjdzie i jeszcze 0,08 razy pierwotnej kwoty. Teraz całość mnożymy przez kur po jakim pójdzie przelew/po jakim masz zamiar kupić walutę. Włala! Edited May 29, 2012 by dexterkrak Link to post Share on other sites
xchalan Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Dzięki nie wiedziałem ile cła oni pobierają ;) wielkie dzięki. A czy jeszcze mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie nieco wyżej :d ? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 VSR jest ok, masz o niej temat w dziale karabiny wyborowe. Z resztą o innych replikach też. Ja osobiście polecam VSR. Link to post Share on other sites
Recommended Posts