Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Chciałbym przygotować drugi GB do mojej M4 Defender od G&P.

Aktualnie eMKa jest w zasadzie w stocku + precka 363mm i gumka chyba czarna - nie wiem dokładnie co to bo montował poprzedni właściciel.

Mam też odrobinę dodatkowych części, z których trochę można wykorzystać do budowy dodatkowego GB. Szukam więc dobrego serwisanta, który zajmie się budową bardzo dobrego GB do sprężyny ok. 130%.

Póki co mam drugi zapasowy GB od G&P na 6mm łożyskach. Jest całkiem niezły cylinder BoreUp, prowadnica, jakieś dysze, głowica i tłok. Niestety tłok to raczej nie ta półka więc chcę przesłać wszystko do kogoś kto powie co się nadaje, a co wymieniamy na lepsze.

Trzeba będzie dobrać też zębatki i silnik - ta parka ma być mocna ale też zapewniać dobry roof.

Po zakończeniu tuningu chciałbym mieć dwa GB - jeden do lasu drugi (ten stockowy z downgradem) do CQB.

Leśny GB ma dawać fajny roof i jednocześnie bdb zasięg - oczywiście w miarę możliwości springa 130. Nie bardzo chcę wkładać coś twardszego - szkoda ludzi. Zależy mi też na "fajnej" pracy całości - tzn. dobrym brzmieniu i odczuciach z zabawy (wiem, że to rzecz subiektywna ale teraz nawet podoba mi się głośność i kopnięcie przy oddaniu strzału). Chcę również poprawić szybkość reakcji na spust.

Po tuningu do repliki chcę zamontować jakiś układ sterowania - trochę bardziej rozbudowany niż standardowy mosfet.

Jeśli ktoś chcę się podjąć roboty (początkowo z samym GB) lub może polecić kogoś dobrego - będę wdzięczny. Mam też przy sobie serwis Specshopu - i pytanie czy warto oddawać do nich repkę do przygotowania?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Przemek

Chce, chce, chce, chce, chce... Bla, bla, bla, bla... Twój pomysł jest bez sensu. Dlaczego?

Każdorazowa wymiana GB przed strzelanka wiąże się z rozebraniem gnata. Żaden serwisant, którego znam nie zagwarantuje Ci, że FPS będą takie jak Ty chcesz, a całość będzie pracować tak jak Ty chcesz przy takiej operacji. Bo rozumiem, że w grę wchodzi też każdorazowa wymiana silnika. Z G&P zrób siepacza na las, sprzedaj zapasowy GB, kup jakąś emkę boyi'a na przykład do cekuba. Prościej i lepiej.

no moze i racja... tak zrobie tzn bez sprzedawania GB ale kupie jakas mp5 na budynki. Mimo wszystko engine i zebatki chce miec na tyle unowersalne zeby szly ladnie na 130 i na 150up jakbym kiedys zapragnal przerobic gnata na snajperke.

btw. jesli faktycznie chcesz sie pobawic daj znak na pw. jak z kosztami - poki co montazu GB a pozniej jak dokupie silnik to podesle juz reszte repki do montazu. Bede tez wdzieczny za wszelkie sugestie co jeszcze warto byloby zrobic.

ps. sorki za bledy - posta wymeczylem z telefonu.

Sorry, nie chce się w to bawić, bo za dużo chcesz. A to tylko AEG.

Jak chcesz uniwersalny zestaw do silnik Tornado/SHS/Element i zębatki SHS 18:1/16:1. Będziesz miał zestaw pod 130 i 150. W Twoim wypadku najprościej kupić ICS'a.

Panowie - wymienianie GB nie jest aż takie straszne - nie przesadzajcie. Chyba można wpakować engine pod 130 i wymieniać na GB ze springiem 100. To nie są aż takie różnice.

Za radą AnR'a i waszą jednak - odpuszczam sobie ciągłe wymianki i do CQB kupię jakąś MP5.

Złożenie GB i dobór silnika do sprężyny 130 chcę jednak zrobić na takich częściach, żebym nie musiał wymieniać połowy przy przejściu na 150up. Zakładam wymianę cylindra bo pewnie przy długiej lufie i tak będzie potrzebny inny rodzaj. Jednak nie chcę być zmuszony ponownie wymieniać zębatek za 300pln i innych bebechów. Wolę kupić takie części, które teraz będą na wyrost. Bebechy i tak mają być z najwyższej półki bez silenia się na wielkie kompromisy. Tam gdzie nie może być mowy o uniwersalizmie - wiem, że jestem skazany na wymiany w przyszłości.

ICS'a nie kupiłem z kilku powodów i zrobiłem to świadomie. PTW - może kiedyś ale to będzie raczej ostatnia kupiona eMka - nie zaś pierwsza.

Teraz chcę się skupić na dopieszczeniu defendera, a poza bebechami - jest jeszcze sporo do zrobienia z kosmetyką i optyką.

AnR póki co się nie odezwał na PW - więc jeśli możecie polecić kogoś komu warto zaufać i jest dobry w swoim fachu - będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Jak przeczytałem sam tytuł tematu, to pomyślałem, że ktoś ma za dużo kasy i repliki rozdaje za free :D

Wiesz jakie skomlenie by się zaczęło, szacunek do "airsoftowców" mam ale jak Polak zobaczy, że za free to masowe wytarcia na kolanach by się zaczęły od błagań "ja chce, ja ja!"

A dorzucając swoje 3 grosze to jak nie wymieniać szkieletu to można do zabawy dorzucić parę złotych kupić dolne body, chwyt i kolbę i wymieniać dolną część repliki jeśli za powód ma się jakiś zaje****y front. A jeśli nie to po myśli AnR, druga replika i po kłopocie a może okazać się taniej i mniej zabawy na dłuższą metę.

Już mnie wyleczyliście z pomysłu wymieniania GB'ów.

Jednak dalej szukam serwisanta. AnR niestety odpada.

Btw. widziałem sporo opinii, że w Specshopie wszystko trwa wieki... a jak jest tam z jakością serwisu? Zakładając, że i tak montujemy drugi GB to tak mi się nie będzie spieszyło.

Zapomniałem o tym. Myślę, że to rozwiąże Twój problem. Nie testowałem, ale czytałem, że się sprawdza.

Pytanie czy to się nie pogryzie jakoś z ASCU, które w późniejszym terminie chcę wmontować.

Nie mam już ciśnienia na modyfikowania fpsów w eMce (coś krótszego do cekuba będzie i tak wygodniejsze) i jeśli to ma stwarzać jakieś problemy - to wolę odpuścić.

Jakie zasięgi można uzyskać na m130 przy bdb dobranej reszcie?

Kup sam lower reciever i chwyt pistoletowy, w to włóż ten drugi gb, jak co to zakładasz tylko upper dokręcasz kolbę i masz w miare szybkie i możliwie tanie rozwiązanie problemu. Bo Gb masz pokonfigurowane z silnikami itd i na stałe włożone.

Fajnie że umiesz po kimś powtarzać coś co już było napisane, +1 post dla ciebie :/

Pytanie czy to się nie pogryzie jakoś z ASCU, które w późniejszym terminie chcę wmontować.

Nie mam już ciśnienia na modyfikowania fpsów w eMce (coś krótszego do cekuba będzie i tak wygodniejsze) i jeśli to ma stwarzać jakieś problemy - to wolę odpuścić.

Jakie zasięgi można uzyskać na m130 przy bdb dobranej reszcie?

Jeśli to jest tylko tłok z regulowaną głowicą przez "śrubokręt" od strony lufy to nie, z ASCU nie pogryzie się, nie ma jak nie ma czym. Ale zważ na to że jeśli chcesz wycisnąć ostatnie soki z M130 to pewnie myślisz nad bore-up'em. Więc majac taki tłok i BU przykręcisz go za mocno to otrzymasz sprężenie jakie daje np M110 i taki borek może już nie działać za dobrze (dopiski np w asgshopie o konieczności springów M120+ żeby to dobrze działało). Więc zważ i na to. A na M130 można 480-500fps wyciągnąć jak się wie jak(osobiście mam teorię ale wiem że praktyką może to poprzeć nawet "Poldek") więc tak z 70m zasięgu będzie.

EDIT: Poszedłem trochę za daleko, trzeba by potwierdzić czy tak regulowany tłoczek podejdzie pod cylinder BU a potem martwić się powyższym :)

Edited by CerberBP

Nom właśnie pytałem wyżej czy z BroeUpem w ogóle da się to wsadzić. Trochę się boję wyrzucić 350 naszych powojennych złociszy na tłok i głowicę, a później stwierdzić, że więcej z tego kręcenia niż efektów.

Nic to - wychodzi, że najbezpieczniej będzie zwyczajnie zrobić porządny GB + dobrać silnik i ewentualnie HopUp'ka i wsio. FPSów chciałbym mieć tak raczej ok. 450 - bo to już często limit dla szturmówek na imprezach. To będzie chyba bezpieczna i tańsza opcja.

Na CQB pewnie przygarnę coś z komisu i tyle.

Lufę mam Guardera (chyba 6,03 albo 6,02), gumka jest chyba czarna (mam jeszcze silikon+zieloną i coś jeszcze na podmiankę - choć na tej idzie nieźle), a kulki idą Madbulle a z braku laku GG - więc shitem nie strzela.

Dla jasności - nie chcę majstrować nowego GB żeby coś po minimalnym oporze i kosztach wyskrobać. Chcę zrobić GB na topowych częściach pod bdb roof ale też mogący ponieść kulkę jak najdalej.

Batka będzie albo 11,1 lipo albo 12 NiMh. Silnik to pewnie Systema Magnum lub któryś Infinity. Myślę wciąż czy wstawiać jakiś speedowy (te mają w specyfikacji sp do 130) czy mocowy ze zwiększonym momentem obrotowym (pytanie czy da się wyciągnąć jakiś roof przyzwoity - z tego co podpowiadali na forum w zależności od zębatek oczywiście ale sam silnik jest w stanie spokojnie wykręcić przyzwoite wyniki).

Do tego ktuś mądry musiałby dobrać zębatki - pewnie też systemy lub insze pancerne. Itd. itd... ale to już ktoś musi pokierować tym składaniem - ja niestety nie mam czasu żeby się tego nauczyć od zera.

Tak czy siak - nie zależy mi na zmianach w postaci zakupu hiper kulek - ja chce zrobić pancerny i kulturalnie pracujący GB dający maksymalny zasięg na sprężynie do 130 i przyzwoity roof na dużej batce.