Marlica Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Witam. Mam problem z moią repliką m4a1. Mam wrażenie, że chodzi jak "traktor" tak czy inaczej jest głośna wydaje mi sie, że to coś z zębatkami. Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Dokręć lub poluzuj śrubę regulacyjną silnika - jest na spodzie chwytu pistoletowego. Quote Link to post Share on other sites
Marlica Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 tak dokręcałem ale i tak jest głośna Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Jeśli czujesz się na siłach to sobie spodkładuj gearbox (wpisz w yt gearbox shimming to wyskoczy instruktaży na kopy), jeśli nie to daj zlecenie jakiemuś sensownemu serwisantowi. Quote Link to post Share on other sites
Marlica Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 czyli coś w gearbox? Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 A ODkręcać próbowałeś? Teoretycznie mogło się spieprzyć jedno lub kilka z poniższych: 1. Wyłechtane zęby tłoka lub zębatek 2. Złe podkładkowanie - zębatki trą o siebie, lub chodzą ze zbyt małym luzem. 3. Zabrudzone prowadnice tłoka - tłok chodzi ciężko i cierpi na tym cały GB. 4. Ogólne zabrudzenie GB - kiedy ostatnio ktoś zadbał o GB? 5. Zsunęła się zębatka silnika - wyjmij go i sprawdź czy zębatka siedzi na samym końcu trzpienia. Wszystko oprócz ostatniego wymaga rozbierania GB. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 czyli coś w gearbox? Wiesz, tutaj żaden Kaszpirowski czy inny Harry z Tybetu nie siedzi, nikt telepatycznie na odległość nie poda Ci 100% diagnozy na podstawie tak skąpego "wywiadu medycznego". Jeśli poprawiałeś śrubę silnikową i dalej jest głośno, to GB jest kolejnym rozsądnym miejscem poszukiwań. Quote Link to post Share on other sites
Marlica Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 aha ok dzięki za rady Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 A taki dźwięk był od początku, czy jakoś stopniowo robił się głośniejszy? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Być może podkładki się wytarły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts