14100715 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Witam, jak widać po temacie chciałbym zwiększyć zasięg i skupienie dwóch replik: cm.048 i cm.032 (wersja długa). Z tym, że nie planuję tego zrobić poprzez wstawianie mocnych sprężyn, a wymianę wszystkich elementów HU. Z tego co się orientuję, Cyma kopiuje repliki TM, więc pewne części (jak nie większość/ wszystkie) powinny być zamienne. Moje plany są takie, żeby zakupić oryginalne Tm-owskie komory HU, gumki G&G zielone lub A+ REAPS (w ak już jest, osiągi nieznacznie lepsze niż na gumce z MP5 ICS, z użyciem dystansera typu H) i oczywiście do tego lufy precyzyjne. Z M14 mam nadzieję zrobić karabin wyborowy, więc tam pójdzie coś klasy Prometheusa, KM Head'a. W AK wstawię być może preckę G&G, zobaczymy. Moje pytanie jest następujące: czy którykolwiek z forumowiczów stosował te komory w replice innej niż TM? Dało to "magiczny" zasięg w porównaniu z wcześniejszymi komorami? Zastanawia mnie też co składa się na tak dobre osiągi replik TM? Wg. mnie jest to szczelność cylinder- tłok, dysza- lufa (zerowe/ minimalne straty na gumce i komorze), ale ponieważ moja wiedza dąży do zera, prosiłbym o uzupełnienie/ korektę. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Jeszcze zmień dyszę w AK, stockowa to po prostu gówno. Pozatym, hop TM działa tylko przy małych fps. Ja podobny efekt uzyskałem przy MP5 CA z 280fps, zasięg maksymalny jak kałacha cymy stockowego. Lufę miałem promyka, doszczelnioną dyszę, dystanser H i gumę zieloną Gejgej. Miałem M733 TM i ładnie niósł przy 280fps i stockowych podzespołach, ale nie wiem na czym polega "magiczność" tego HU. Edited June 4, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Czy przy M110 to będzie miało sens (montaż komory TM)? Powiedz mi jeszcze jaką dyszę polecasz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts