Barbus Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Wymieniłem ostatnio szkielet GB, część kabli i płytkę selektora w replice HK416 JG. Replika wyposażona jest w mosfet. Od czasu tego upgrade'u ogień pojedynczy nie działa, jak należy zarówno na stockowej m120 jak i na m130 systemy. Nieprawidłowe działanie przejawia się tym, że przy pierwszym wciśnięciu spustu silnik tylko naciąga tłok, ale go nie spuszcza. Żeby oddać strzał, trzeba pociągnąć za spust drugi raz. Auto działa bez zarzutów. Czy ktoś wie, gdzie szukać problemu? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Może głupia porada, ale spróbuję. Próbowałeś wyregulować dokładnie śrubę dociskającą silnik? Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 Tak ;) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Jeżeli nic innego nie wymieniałeś i wszystko wygląda tak jak powinno to winne mogą być nowy szkielet albo płytka selektora, albo oba naraz. U mnie po wymianie szkieletu i płytki na Ultimate był ten sam problem, przerywacz ognia pojedynczego nie zazębiał się z kostką stykową. Po wymianie styków i spusty na Ultimate wszystko działa idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 Jeżeli nic innego nie wymieniałeś i wszystko wygląda tak jak powinno to winne mogą być nowy szkielet albo płytka selektora, albo oba naraz. U mnie po wymianie szkieletu i płytki na Ultimate był ten sam problem, przerywacz ognia pojedynczego nie zazębiał się z kostką stykową. Po wymianie styków i spusty na Ultimate wszystko działa idealnie. Hehe, to chyba znalazłem problem, bo mój nowy GB to właśnie Ultimate;] Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Problem jest na przestrzeni przerywacz-kostka stykowa. Dziś właśnie taki sam miałem. Pomogła mocniejsza sprężynka ta przy selektorze. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Problem jest na przestrzeni przerywacz-kostka stykowa. Dziś właśnie taki sam miałem. Pomogła mocniejsza sprężynka ta przy selektorze. W tym szkielecie to nic nie daje, styki mają inne wymiary niż typowe v2. Ten szkielet działa świetnie, ale na częściach ultimate. Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 W takim razie sprawdź czy przerywacza nie blokuje w nieoczekiwanym miejscu pin, który trzyma górną część spustu- jak obciera, bądź ciężko chodzi piłuj. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted June 10, 2012 Author Report Share Posted June 10, 2012 Na razie zamówiłem przerywacz i spust Ultimate. Kostkę stykową sam sobie przerobię;) Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Przerywacz ultimate i spust pomogły. Może tylko jedno z nich, wstawiłem od razu obydwa. Z kostką nic nie musiałem robić. Quote Link to post Share on other sites
Kaktus Mutant Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Cześć! Mam taki sam problem jak kolega Barbus tylko w moim wypadku dotyczy on repliki RK-05 od boyi. Problem jest taki, że kiedy naciskam spust na semi to tłok się naciąga, a kiedy naciskam drugi raz następuje strzał. Wymieniłem w replice sprężynę na M120 Ultimate, która jest znacznie dłuższa niż stockowa, czy tutaj szukać przyczyny? Czy może to coś zupełnie innego? Z góry dziękuję za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Wymień baterię i ewentualnie silniczek na mocniejszy ( batkę daj z większym napięciem ). Quote Link to post Share on other sites
Kaktus Mutant Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Batka to 9,6V, stockowa co prawda, ale to wyjątkowo żywotny pakiet. Naładuję ją do pełna i jutro zobaczę, ale jeśli nie podziała to sprawdzę na stockowej sprężynie. Najwyżej nowa sprężyna pójdzie do szuflady Oczywiście jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł czym może być ta usterka spowodowana to chętnie przeczytam :) Poza tym czy to problem baterii jeśli na auto strzela dobrze? Quote Link to post Share on other sites
Kaktus Mutant Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 WujekHugo miałeś rację, winny wszystkiemu jest silnik, który nie ma siły napiąć M120. Przepraszam za post pod postem, jeśli jakiś dobry moderator by scalił dwa ostatnie to byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
benjoyeq Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Ja mam problem ze spustem blokowanym przez przerywacz ognia. Zbyt mocne naciśnięcie spustu powoduje zblokowanie spustu i strzał nonstop. Gearbox standardowy Boyi, styki też i tenże przerywacz także. Czy wymiana sprężynki selektora na mocniejszą pomoże, czy podkładka pod śrubę mocującą przerywacz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts