fusi Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Witam :) Właśnie dostałem rk-02 odpakowuję, podłączam baterię i oglądam karabin. Wszystko fajnie tylko zastanawia mnie dlaczego taki pręcik pod lufą lata mi tak, że normalnie może wypaść. Chodzi mi o ten element: http://www.imagebanana.com/view/jclb08l4/95ae26c27a.jpeg Wiecie o co chodzi? :D Jak ustawia się hop siup w tym karabinie? :D Edited June 12, 2012 by fusi Link to post Share on other sites
jakim Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Witam :) Właśnie dostałem rk-02 odpakowuję, podłączam baterię i oglądam karabin. Wszystko fajnie tylko zastanawia mnie dlaczego taki pręcik pod lufą lata mi tak, że normalnie może wypaść. Chodzi mi o ten element: Wiecie o co chodzi? :D Jak ustawia się hop siup w tym karabinie? :D Odsuwasz zamek i poruszasz takim dzyndzlem, jak być instrukcje przeczytał to byś wiedział.. To jest wycior, dlaczego to Ci nie powiemy zaklej izolką albo coś innego wymyśl coś. Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Hop up masz pod odsunięciu klapy wyrzutu łusek Ten element latający pod spodem to wycior, niektóre modele mają prawdziwy, niektóre atrapy, parę razy się przydał na strzelance po prostu go dobrze włóż powinien się trzymać. A twoja dołączona grafika nie działa Link to post Share on other sites
Dread Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Wycior możesz lekko podgiąć, to nie będzie latał. Ale się nie przejmuj, w prawdziwym też lata. Link to post Share on other sites
fusi Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Aha to spoko :D Myślałem, że jakiś mankament. Trochę pali w oczy ten gówonznal no ale nie jest źle jak na replikę za tą cenę. Jak się ściąga przednie łoże? :) Chcę sobie drewno z ostrego ak zakupić i włożyć tam :D Edited June 12, 2012 by fusi Link to post Share on other sites
Didi Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Na podstawie szczerbiny jest taka dźwigienka, przekręcasz ją i zdejmujesz górne łoże. Potem wyciągasz wycior i wewnątrz dolnego łoża, przy lufie jest kolejna dźwigienka, którą musisz wyjąć. Zdejmujesz i już, po strachu. Link to post Share on other sites
fusi Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 Dużo będę musiał przerabiać żeby to zamontować? http://frontowiec.com/index.php?p2460,drewniane-okladki-przednie-do-karabinu-akm-akms Link to post Share on other sites
Dread Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Troszkę zabawy z pilniczkiem, dasz radę :) Link to post Share on other sites
FilipBB Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Drewna z AKMS do AKS-74U? EDIT: zwracam honor, pomyliłem modele :) Edited June 12, 2012 by FilipBB Link to post Share on other sites
fusi Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Teraz zauważyłem, że czasem mi podaje kulki a czasem nie :/ Czego to wina? Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Może za mało podkręcasz hi-capa albo dysza się za mało chowie. Link to post Share on other sites
Didi Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Jakie kulki? Link to post Share on other sites
fusi Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Z zestawu wziąłem ale mam jeszcze G&G 0,25 więc pewnie to wina tych kulek jest :D Link to post Share on other sites
bartsonn Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Tak z ciekawości spytam, ile dałeś za nią :) ? Link to post Share on other sites
fusi Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 509zł w redberet.pl :D + kulki + wysyłka = 567zł :) Link to post Share on other sites
Didi Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Pewnie kulki. Sprawdź na G&G. Link to post Share on other sites
fusi Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Witam serdecznie. Mam dziwny problem z moim rk-02. Pojechałem dziś sobie elegancko do lasku żeby przetestować replikę, którą dostałem 12 czerwca. Wszystko fajnie, podłączam baterie jeden strzał i jeb. Tłok(?) się nie rusza, nie wypluwa kulek. Słychać tylko pracę silnika i chyba zębatek. Po prostu po naciśnięciu spustu nie strzela tylko słychać pracę silnika. Nie rozbierałem nic bo karabin jest na gwarancji w sklepie redberet.pl . Wiecie może co się mogło stać? :/ Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Witam serdecznie. Mam dziwny problem z moim rk-02. Pojechałem dziś sobie elegancko do lasku żeby przetestować replikę, którą dostałem 12 czerwca. Wszystko fajnie, podłączam baterie jeden strzał i jeb. Tłok(?) się nie rusza, nie wypluwa kulek. Słychać tylko pracę silnika i chyba zębatek. Po prostu po naciśnięciu spustu nie strzela tylko słychać pracę silnika. Nie rozbierałem nic bo karabin jest na gwarancji w sklepie redberet.pl . Wiecie może co się mogło stać? :/ Pozdrawiam. A po co takie pytania zadajesz? Chyba, że po po prostu z ciekawości. Oddaj im to (po to jest gwarancja) i niech oni się tym martwią. Link to post Share on other sites
fusi Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 No tak z czystej ciekawości pytam co mogło się stać ;) Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 To napisz wtedy co dokładnie słychać.Dźwięk typu wiertarka,czy tykanie po wciśnięciu spustu? Link to post Share on other sites
fusi Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Dźwięk typu wiertarka :D Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Prawdopodobnie poszły zębatki. Link to post Share on other sites
fusi Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Nie mogę już edytować ale przepraszam za wulgaryzm :) To już się nie powtórzy. Wszystko zaczęło działać po dokręceniu silnika. Do zamknięcia! Link to post Share on other sites
Recommended Posts