SyncMaster Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Witam. Co sądzicie o CM.028a ?. Co mam kupić by podkręcić mu fps`y?. I Pytanko jaką mam baterie do niego kupić ?. Quote Link to post Share on other sites
Flores Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) najpierw zadam Ci pytanie, zależy Ci na celności czy na tym żeby jak najmocniej bolało z repliki? Jeśli to pierwsze to nie baw się w tuning mocowy tylko zacznij od zmiany gumki hop-up i kupna lufy precyzyjnej np. tej : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=439 Co do baterii to wystarczy 9.6 Firefox. Chyba że chcesz się w lipo bawić ale wtedy o wiele większe koszty. Edited June 16, 2012 by Flores Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 hmm. Nie można tego i tego tuningować ? Chciałbym posiadać dobrą celność oraz mocne dmg. Co to znaczy "lipo"?. Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 ...oraz mocne dmg. Lepiej pozostań przy grach komputerowych i nie zabieraj się za asg... Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Słuchaj z tego co poczytałem na forum ludzie mają potężne bronie.. Co ja zdziałam z 380 fps ?. Jestem Zielony nie miałem jeszcze żadnej rozgrywki . Co do baterii to wystarczy 9.6 Firefox. Chyba że chcesz się w lipo bawić ale wtedy o wiele większe koszty. o to chodzi dokładnie ?. Będzie pasować do cm 028a ?. Edited June 16, 2012 by SyncMaster Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Ładowanie w tuning,który kosztuje tyle co ta replika mija się wg mnie z celem.Kup dobrą gumkę hop-up i kulki. Jeżeli twierdzisz,że 380fpsów to jest mało,i nic nie zdziałasz to jesteś naprawdę noobem.Idź najpierw na tą swoją pierwszą strzelankę,i szybko zmienisz zdanie. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Jaką gumkę polecasz ? i może wiesz coś o tych akumulatorach :) ? Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Słuchaj z tego co poczytałem na forum ludzie mają potężne bronie.. Co ja zdziałam z 380 fps ?. Jestem Zielony nie miałem jeszcze żadnej rozgrywki . Masz zerowe doświadczenie, a zabierasz się za tuning repliki? Najpierw się przejdź na strzelankę i zobacz, co ta replika potrafi. Duża moc = duża odpowiedzialność... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Dobra gumka to zielona g&g.Dobre kulki to king armsy,madbulle,guardery(w twoim przypadku o wadze 0,2 lub 0,23).Do g&g nie jestem przekonany,ale odradzać tobie ich też nie będę.Na start kup sobie jakiś pakiet 9,6 stick firefoxa,albo .Sam takiego używałem,i narzekać nie mogłem.Ale batka w tej replice to niepotrzebny wydatek,bo fabryczna jest ok.Na lipole się przesiądź jak będziesz dysponował większą gotówką na replikę,bo za lipola i ładowarkę wydasz z 230zł. Też kiedyś jak zaczynałem,to chciałem mieć armatę 500fps,no i miałem.Ale co za tym idzie też wydawałem majątek na części i serwis bo ciągle coś się sypało.Wg mnie najlepsze repliki to zupełne stoki z dobrą precką i gumką.Wtedy to przebiegi po 50k kulek nie są im straszne. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Masz zerowe doświadczenie, a zabierasz się za tuning repliki? Najpierw się przejdź na strzelankę i zobacz, co ta replika potrafi. Duża moc = duża odpowiedzialność.. Wiem zrozumiałem to masz racje. Lecz co do celnośći ...sie przyda lepsza prawda ?. ---------------------------------------- Dobra gumka to zielona g&g Na taiwangun nie ma narazie. -Najdroższa czarna. Na start kup sobie jakiś pakiet 9,6 stick firefoxa.Sam takiego używałem,i narzekać nie mogłem. Chodzi o taki pakiet ? zmieśći się tam gdzie jego miejsce :) ?. I dlaczego pisze "tryb ognia -pojedynczy" ? http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-nicd-9-6v-2000mah-large-do-kolby-taktycznej-firefox.html PS znalazłem coś "lipo" :) nie wiem dokładnie co to znaczy lecz wnioskuje ,że jakiś typ akumulatorka : http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-li-po/akumulator-li-po-2300mah-11-1v-20c-firefox_11.html Edited June 16, 2012 by SyncMaster Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Zanim zaczniesz ładować siano w replikę, zobacz, co ona potrafi. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Na razie sobie akumulatory odpuść.Idź na strzelankę,i jak ci będzie mało to wtedy o wymianie pomyśl.Fabryczny pakiet nie jest zły,i długo ci posłuży. Co do gumki to jest dostępna w azteko.Cena dość niska,no i przesyłka gratis. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Dobra to tyle Panowie . :) Dzięki wiem w ,którym kierunku kiedyś iść dalej jak nabiore odpowiedniego doświadczenia. PS Może wiecie coś o firmie GLS ?. Zamówiłem maske czekam 3 dzień :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Gls,dhl,dpd,ups to dobre firmy.Jedyną na którą na prawdę narzekać mogę to siódemka.Firmy kurierskie mają system śledzenia paczek.Jak kupiłeś towar w sklepie,to przy zamówieniu powinni ci podać numer trackingowy.Sprawdź gdzie jest paczka,i wtedy ewentualnie dzwoń do sklepu,lub przewoźnika. Swoją drogą co to za maska?Jeżeli jakieś a'la paintballowe do asg producenta acm itd,to nie przyjmuj paczki,albo odeślij w ramach odstąpienia od umowy.Te maski są kiepskiej jakości(bez atestów),i niebezpieczne,jeżeli z armaty 500fps dostaniesz.Jeżeli neoprenowa,lub coś typu stalker to luz. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Niestety na azteko tej gumki nie moge znaleźć z tej firmy G&G http://azteko.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=hop-up+gumka&x=0&y=0 a co do maski :P ehhh. chcesz wiedzieć :P ?-sam teraz żałuje.. :P http://gunfire.pl/product-pol-1152195034-Pelna-maska-z-goglami-BLACK.html Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Niestety na azteko tej gumki nie moge znaleźć z tej firmy G&G Bo źle szukasz.W sklepach nie szukaj po hasłach tylko kategoriach z lewej strony.Tu masz tą gumkę klik A co do maski to nie przyjmuj przesyłki.Napisz,że odstępujesz od umowy.Zwrócą ci pieniądze i kup porządną ochronę twarzy-to jest dobre okulary - Uvex Ivo lub gogle np Ess od użytkownika "zielona pantera" z Allegro,i kryj ryj typu stalker Coś w ten deseń .Ten zestaw zapewni ci znacznie lepszą ochronę. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Tzn co do maski :P Widziałem kreatywnego chłopaka tutaj na forum co pokazywał zdjęcia tej maski co ja zamówiłem .. Zamiast tej szybki kupił jakieś dobre google :). Wyglądało to tak kominiarka,maska i google :). Mówił ,że zrobił błąd kupując maske lecz teraz tego nie żałuje bo ochrania szyje,uszy itd . :P Nie wiem czy to jest praktyczne. Co sądzisz o tym :P ? a i własnie :p żadnej komory do tej gumki nie muszę kupić ?. I jak się to właśćiwie reguluje :) ?. Edited June 16, 2012 by SyncMaster Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Ta maska nie jest ani trochę praktyczna,i osobiście bym takiej nigdy nie kupił.Ja łączę realizm z bezpieczeństwem,i używam okularów i arafatki,lub jakiejś chusty,co by szyję zasłaniała.Jeżeli miałbym w takich maskach latać to zdecydowałbym się na paintball.Pamiętaj oczy masz tylko jedne,i nie odrastają.I jak już kupujesz jakieś maski to patrz zawsze na atesty,bo potem możesz do końca życia żałować. Komory nie musisz kupować.Dostęp do regulacji masz po odciągnięciu suwadła w replice.Masz tam taki poziomy suwaczek. Edited June 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Co do gumki :) sam napewno nie poradze z regulacją :P Ale sądzisz iż jak rozwale tą szybke w masce i nałoże pod maske okulary z atestem to nie będzie fajnie i praktycznie :P ?. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Regulacja jest banalna,tak samo jak wymiana gumki.Rób to powoli,i z głową to nic nie schrzanisz.Wpisz w googlach wymiana gumki hop up,to znajdziesz kilka poradników.O ile się nie mylę,to tu na forum też chyba jakiś jest. Co do maski.Kwestia tego czy ci się to opłaca.Moje zdanie już znasz i dla mnie to wywalone pieniądze w błoto.Niech się też inni użytkownicy wypowiedzą. Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Dobrze to poczekamy ;]. Nie pomyślałem by popatrzeć na youtube o tej wymianie gumki :P Czekamy na innych :) Quote Link to post Share on other sites
Flores Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Tak jak juz kolega napisał, nie przyjmuj maski , wylicytuj sobie gogle ESS i do tego maska typu stalker. Gumka g&g zielona jak najbardziej. Uważana za jedna z najlepszych. Mała porada odemnie nie baw sie w tuning mocowy póki nie będziesz umiał w pełni wykorzystać swojej stock'owej repliki. Co to lipo to polecam wujka Google, troszkę własnej inicjatywy nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Najlepiej daj ją komuś, kto ją ładnie uszczelni (o ile masz kogoś takiego w pobliżu). Guma i precka to 2 pierwsze rzeczy do zmiany. Uprzedzę, że nie ma sensu kupować dłuższej niż seryjna, ważniejsza tu jest jakość wykonania. Ja założyłem lekko przemielone M125, i się zastanawiam czy nie wrócić na stocka. Przybytek mocy niby jest, ale nie na tyle wielki, by ryzykować rozpadnięcie się środka repliki. Po prostu najpierw trzeba wycisnąć tyle powietrza, ile się da ze zwykłej sprężyny, i replika pożyje dłużej, i FPS skoczy. Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 Po prostu najpierw trzeba wycisnąć tyle powietrza, ile się da ze zwykłej sprężyny, i replika pożyje dłużej, i FPS skoczy. Co masz na myśli ;) ?. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Maksymalne doszczelnienie całego układu w replice,żeby była tzw. strzykawka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts