jobek Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 (edited) Cześć, od niedawna(kwiecień) jestem posiadaczem (do wczoraj szczęśliwym) beretty . Strzelałem bardzo mało. Do repliki używam gazu Green Gas firmy WE i kulek 0,25g, po strzelaniu smarowana smarem sylikonowym do replik gazowych. No i pojawił się problem podczas strzelania, otóż: pistolet przeładuję, 1 strzał normalny, drugi - cofnięcie zamka "chmurka gazu" czyli tak jak normalnie lecz ani śladu kulki :( 3 strzał - zamek nieruchomy - "cykniecie " gazu w replice i wylatuje kulka, strzał 4- zamek się cofa kulki nie ma itd aż do wystrzelania maga. Po ostatniej kulce zamek nie zostaje pozycji tylnej, można postrzelać kilka razy na sucho i po którymś strzale w końcu pozostanie w tyle. Pistolet zamówiony w gunfire.pl lecz tam z serwisem można skontaktować się tylko telefonicznie od godz. 13 do 14 niestety ze względu na pracę nie mam czasu ani możliwości dzwonić więc proszę Was o pomoc :) http://gunfire.pl/product-pol-1152192513-M9-KJW-FULL-METAL-GGB0304TM-.html Edited June 18, 2012 by jobek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Albo reklamacja i użeranie się ze sklepem albo sobie zrób gruntowne i porządne czyszczenie i smarowanie. Quote Link to post Share on other sites
jobek Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Czyściłem juz pare razy ale nadal to samo, chyba nie obejdzie sie bez wysyłania pistoletu na gwarancję. Ale dzięki za odp :cool: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Czy problemy zaczęły się od któregoś z Twoich czyszczeń? Czyli czy jest mozliwość, że to Ty coś źle zmontowałeś czy też czyszczenia zrobiłeś kiedy replika zaczęła świrować? Quote Link to post Share on other sites
jobek Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Wyczyściłem pistolet, strzeliłem kilka razy (wszystko ok) i schowałem go do szuflady. Wyciągnąłem go 2 tyg później na weekend i od razu zaczęły się fochy.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Czyli prawdopodobnie to Ty coś źle zmontowałeś. Musisz przegrzebać. Quote Link to post Share on other sites
jobek Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 (edited) Takie mam szczęście do replik asg, wcześniej miałem Rk05 boyi i po godzinie zaczął się zacinać, a w końcu posypały się zębatki... Ok, sprawdzę raz jeszcze EDIT Na moje oko wszystko jest w porządku :huh: Edited June 19, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts