Bananik Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) Problem jest następujący. Mój Colt strzela, ale ma za słaby blow back żeby podać sobie kolejną kulkę, a w magu pełno gazu do tego zamek lubi się zacinać jak po strzale leci do tyłu, to w połowie tej drogi się zatnie i trzeba go ręcznie odciągać. Czekam na wasz miłe porady.. :) Edited June 19, 2012 by Bananik Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Rozbierz,wyczyść,przesmaruj delikatnie olejkiem silikonowym,i złóż Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Nie zapomnij tez o przesmarowaniu cylinderka. Miałem podobną awarię z moim Coltem, teraz śmiga jak nowy. Do smarowania używam WD-40 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Nie myl wd40 ze smarem, ono nie służy do smarowania tylko do odrdzewiania. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Nie polecam do smarowania używać WD40. Polecam najpierw poczytać do czego to służy, bo więcej można szkody narobić niż zamierzonego pożytku. Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) Nie jest to temat o WD-40, a swojego Colta używam od 4 lat i używam tylko WD-40 (Czyści-Smaruje-Konserwuje). Tyle w tym temacie. Chłopaki, wiem, że pewnie jesteście oczytani itp., jednak ja piszę o swoich doświadczeniach, a nie kogoś... Jak macie jakieś sugestie lub inne wskazówki to piszcie na PW, a nie zaśmiecajcie tematu kolegi postami o WD 40. Panowie waszą trójkę odsyłam do literatury i zgłębiania tematu, może nasuną się nowe wnioski. Edited June 20, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts