filip4822 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) Mam pewien problem, otóż w pistolecie http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti.html przy załadowanym magazynku ( kulkami i GG) kulki ledwo wylatują z lufy, GG w ogóle nie widać, co zrobić ? Edited June 20, 2012 by filip4822 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Czyszczenie gaziaków pomaga na zaskakująco dużo problemów. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 A jak wyczyścić replikę ze stałym zamkiem? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Mam pewien problem, otóż w pistolecie http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti.html przy załadowanym magazynku ( kulkami i GG) kulki ledwo wylatują z lufy, GG w ogóle nie widać, co zrobić ? A czy pierwsze kilka strzałów oddaje normalnie i dopiero po 3/4 strzałach gaz się kończy? Jak tak to myślę, że mag jest nieszczelny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 No... tak smo jak z ruchomym zamkiem? Rozmontować, pocierać szmatką aż brud zniknie z każdej częsci, zmontować do kupy. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Nie, wsadzam naładowany mag i nic, spust działa dobrze i nic się nie dzieję tylko kulki z lufy wylatują. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Stawiam na nieszczelny magazynek. Magazynek nie trzyma gazu. Takie same objawy miałem przy nieszczelnym magu (Magazynek "naładowany" a kulki wytaczaja sie z lufy). Na gwarancje albo do serwisu po wymiane uszczelki. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jak nieszczelny? W kilka sekund gaz nie zejdzie a kolega napisał, że wsadza naładowany. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 dexterkrak ma rację, jak nieszczelny to przynajmniej kilka pierwszych strzałów poleci (tak było w moim przypadku). Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 @up To może zdecyduj się, bo w każdym poście wysnuwasz nową "teorię". A powiedz jeszcze, czy masz możliwość przetestowania z innym magazynkiem, i czy ta replika ma tak od kupienia, czy ostatnio coś się jej stało. Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Gumka hopup jest 'za bardzo' podkręcona, kulki się o nią ocierają co powoduje że nie wylatują w wytaczają się z repliki. Miałem ten problem w swojej barettcie. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 @up To może zdecyduj się, bo w każdym poście wysnuwasz nową "teorię". A gdzie ja teorię zmieniłem? Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) @up a)Jak tak to myślę, że mag jest nieszczelny. b)dexterkrak ma rację, jak nieszczelny to przynajmniej kilka pierwszych strzałów poleci (tak było w moim przypadku). A jeśli masz coś jeszcze ciekawego do dodania, to napisz mi na PW. :bialaflaga: @down Wybacz mi, zapomniałem, że jak się ma 13 lat, to zawsze ma się rację. Edited June 20, 2012 by RivPolska Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) No ale to, że mag jest nieszczelny nie oznacza, że jak dodasz GG to nagle wyparuje. Dopiero po 3/4 strzałach może całkowicie się ulotnić. Utrzymywałem to od samego początku więc o co chodzi :bialaflaga: Edit: Zwracam honor bo się zgodziłem ze zdaniem dexterkraka, który zaprzeczył nieszczelność maga. Źle go zrozumiałem gdyż zaprzeczał wypowiedzi Gravena (który miał rację apropo nieszczelności). Co nie zmienia faktu, że nie zmieniłem swojej teorii. Edited June 20, 2012 by Quchy Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 (edited) MyślĘ że asekurator może mieć rację. Mag wydaje mi się jest szczelny, bo ładuję do pełna, próbuję strzelać i po wszystkim gdy go opróżniam to gazu jest tyle samo jak na początku. Oddam go do serwisu i zobaczymy, dziękujĘ wszystkim za pomoc. Edited June 21, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Ale to nie ma sensu, jakie znaczenie ma zbyt podkręcony hopsiup do wypuszczanego gazu z maga :D . Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 Dobra, to oddam to do serwisu jednak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts