Specnaz7497 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) Witam. Jaki byłby najlepszy, uniwersalny mundur/maskałat rosyjski na nasze tereny? Pragnę go używać głównie w lesie, zarówno latem, jak i zimą. Myślałem nad KLMK, KZS lub Florą. Edited June 20, 2012 by Specnaz7497 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Partizan. Quote Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Partizan dobry, lecz za drogi, stoją po około 400zł. A używany dość ciężko dostać. Więc jestem zmuszony wybierać z tych trzech, lub coś co innego możecie mi zaproponować (do 200zł). Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Zależy też kiedy. KZS ogólnie się dobrze sprawdza. Flora jest trochę podobna do polskiej pantery, która sprawdza się dobrze :) Wybór należy do Ciebie bo to Ty będziesz w tym biegał :) Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Ja miałem KZS. Nie pasował mi zbytnio, niby przewiewny i lekki, ale przez ten siatkowy materiał strasznie szybko się niszczy, w nim przebijanie się przez gąszcz odpada. Za 150zł możesz dostać na Frontowcu KZM-a w Bieriozce, (niby) Partizanie i w cyfrowej florze. Mam coś takiego i bardziej przypomina dres niż maskałat, ale spełnia swoją rolę. Jest to w tej chwili chyba najtańszy maskałat (prócz KZS-a). KLMK też się pojawiają, na Allegro ostatnio widziałem kilka rozmiarów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts