Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

lipole + ładowarka+alarm

Recommended Posts

Te lipo alarmy są wg mnie do bani.Jedyny jaki mi nie pipał co strzał to ten najprostszy od firefoxa.

Jak Didi pisze,kup w jakimś Modelarskim,lub przez Allegro.Polecam ci Turnigy,Turnigy Nanotech,Zippy oraz Redox.Miałem pakiety w/w producentów i się świetnie spisywały.

Edited by arend

Popieram zdanie poprzednika :) Pod moją pieczą znajdują się 4 repliki śmigające na Lipo Turnigy 11,1v 2200mAh. Nawet w momencie, gdy bateria rozładuje się do zera i nie uciągnie silnika, bezproblemowo da się ją naładować bez uszczerbku na pojemności (ładuję Accucellem 6 od Turnigy, to praktycznie to samo co Imax). Pakiety pracują tak już po 2 lata i nic, dosłownie nic się nie dzieje ;) Wszelkie sygnalizatory niskiego napięcia dla takich baterii to zbędna zabawki.

Niestety w Twoim przypadku może być problem z doborem rozmiarów baterii, gdyż modelarskie zazwyczaj mają kształt standardowej cegłówki. No ale jeśli dobrze powęszysz, kto wie ;)

Edited by eMBeKa93

Niestety w Twoim przypadku może być problem z doborem rozmiarów baterii, gdyż modelarskie zazwyczaj mają kształt standardowej cegłówki. No ale jeśli dobrze powęszysz, kto wie ;)

Turnigy robi Nano-Techy dedykowane do arisoft-u więc nie ma co "węszyć" tylko wejść do pierwszego lepszego sklepu np.:

sklep

można też popróbować na pojedynczych ogniwach jak ktoś ma smykałkę do lutowania:

ogniwo 1200 mAh

W sklepie zaopatruję się ja i kumple już od dwóch lat i generalnie jesteśmy zadowoleni (raz czy dwa był problem z zawartością paczki ale dosyłali bez gadania na swój koszt).