kewinpol Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Witam, chcę kupić któreś z wyżej wymienionych okularów. Mam pytanie, które okulary najmniej parują, są najwygodniejsze i najlepiej wykonane? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Co prawda nie miałem porównania z peltorami i silpsi,ale mam I-vo i bolle silium.Zdecydowanie uvexy wygrywają.Rzadko parują,i są w pełni regulowane.Polecam. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Może się jeszcze,ktoś wypowiedzieć. Edited June 26, 2012 by kewinpol Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Miałem wszystkie z wymienionych, oraz wiele innych Wszystkie parują ! Nie ma okularów które nie parują ! Są jedynie te słabiej i mocniej. Mój wybór stanął na okularach ESS takich jak te :http://deltashop.pl/product.php?id_product=300 Bardzo rzadko parują szybka "Bursztynowa" daje świetny kontrast nieraz dzięki temu jesteś w stanie wychwycić maskującego się w lesie przeciwnika czego w zwykłych możesz nie dostrzec. Wszystko dzięki kontrastowi ! Okulary świetnie nadają się na słoneczne dni jak i ciemne pomieszczenia. " Świat jest w nich kolorowy " Ja mogę z czystym sercem polecić firmę ESS nie koniecznie musi być to ten model bo posiadam również wersję Ice i jest tez nie zawodna. Inwestując troszkę więcej w okulary czuje się bezpiecznie gdyż są to okulary balistyczne a nie jak Uvexy , Bolle, Peltory " Ochronne " Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni jezyka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 (edited) U mnie faworytem są Peltory... Tak jak ktoś pisał powyżej, wszystko będzie parować. Osobiście wolę zgubić, zepsuć okulary za 30 zł niż za 100 zł. A na pewno wszystko będzie parować, nawet jak będziesz używał "magicznych" sposobów czy najlepszych antyfog-ów. EDYTA: Można poczytać o specyfikacji materiałów i klasie ochronności uwzględniając wytrzymałość mechaniczną - co do Peltorów to też przewyższają normę MIL-STD 662. Wszystko zależy od klasy ochronności. Dygresja: Mechanixy to rękawiczki dla mechaników samochodowych i ogrodników, nagle pojawiają się w nich Seal'si i twierdzi się że to rękawice dla operatorów...... Edited June 27, 2012 by shortee Quote Link to post Share on other sites
kovalzdw225 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Sam mam I-VO i według mnie są niesamowite, pełna regulacja, w ogóle nie parują i prawie nie czuć że masz na sobie okulary. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts