przondzio Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Witam. Jestem nowy a za niecały tydzień wyjeżdżam na obóz a posiadam baterię lipo nano tech 7,4 v 2000mah z ładowarką imax b6 i nie wiem jak do końca się z nią obchodzić . Czy moglibyście podpowiedzieć mi jakie napięcie ładowania ustawić i ile ją ładować ? Bateria jest nowa nigdy jeszcze nie ładowana. Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
fallangel Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Witaj Sam miałem ten dylemat i w asgshop'ie uświadomili mnie że mam wybrać opcję z balanserem do lipo a wszystko będzie ok - do minimalnego rozładowania 6V jeśli masz tak jak ja dwa ogniwa. Jeśli ktoś jest bardziej "oblatany" proszę również o informację. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Ustawiasz: -Program selact na LiPo batt. -wciskasz start i ustawiasz LiPo charge lub lipobalance (jeżeli potrzeba to fast charge), wciskasz start -ustawiasz 1,5A i wciskasz start -ustawiasz 7,4v wciskasz start -wciskasz start i przytrzymujesz aż ładowarka poprosi o zatwierdzenia ustawień -wciskasz start i zaczyna ładować. Jak skończy ładowanie da znać sygnałem dżwiękowym. Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Co ma piernik do wiatraka ? Ładowarka nie ma nic wspólnego z repliką . Quote Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Przepraszam... się pomyliłem :P Chodzi o akumulator :). Sory jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts