AnarchiA Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 (edited) Witam W tym temacie chciał bym się dowiedzieć paru informacji na temat tej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152197774-GFG12-ASCU-VER1-UPGRADED.html Coś o niej czytałem, ale nie zaspokoiło to moich potrzeb. Po pierwsze czy warto? Czy ta cena jest adekwatna do firmy i wytrzymałości tej repliki. „ Replika zaopatrzona jest w wzmocnione zębatki TORQUE-UP, zaś metalowa prowadnica sprężyny, wzmocniony szkielet gearboxa i wzmocniony tłok z metalowymi zębami zwiększają żywotność repliki. Silnik o zwiększonym momencie obrotowym w połączeniu z niskooporowym okablowaniem znacznie podwyższają jej wydajność. „ Czytając ten akapit ze stronki GF zastanawiam się czy Gearbox V.2 w tej replice by wytrzymał baterię Lipo 11.1? Teraz dla porównania (by nie było łatwo) czy nie opłaca się bardziej zakupić takiej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152193598-DropZone-Replika-CM-051.html Z tego RPK miałem przyjemność strzelać, ale nie dużo. Mimo wszystko wydaje mi się , że to ładnie daje „po garach”. Podsumowując: Replika GFG12 - ASCU VER1 UPGRADED bardzo mi się podoba (jestem zwolennikiem tego body:) ) I układ ASCU bardzo mnie przekonuje do jej zakupu. Wzmocnione części itp. Niestety sam nie poradzę sobie z decyzją gdyż nie wiem czy firma GFC robi dobre repliki. Natomiast DropZone - Replika CM.051 już jest mi znana, ale nie podoba mi się ona aż tak bardzo bym ją kupił ( chyba , że naprawdę jest taka super itp. to przeboleje wygląd ). Co lepiej wybrać? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Marcin Edited June 27, 2012 by AnarchiA Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Cymę. Bo ten "cóś" z Gunfajera jakoś mi straszlnie lipą pachnie. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 A czemuż lipą? Użytkuję tę replikę już od pół roku (tylko, że bez ASCU) i sprawia się świetnie. To zwykła 416tka od JG ze zmienionym korpusem, znaczkiem firmowym i trochu nowych części (w większości wzmacnianych). Na stocku spokojnie wytrzyma (ponoć, tak poinformowało mnie GF. Za kilka tygodni sam będę mógł sprawdzić) SP130 Guardera z Li-Po 7,4V lub NiMh 9,6V. Ja mogę tylko tę replikę polecić. Miałem kiedyś CM.028 i już nigdy (może oprócz berylka) nic z rodziny AK do ręki nie wezmę (nie chodzi mi tu o materiały lecz o sam wygląd i komfort użytku). @AnarchiA a po co od razu 11.1? Ja na 9,6V Firefoxa bez ASCU mam piękny ROF (w zupełności wystarczający). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts