siloeamistad Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Witam Wciąż myślę nad tuningiem mojej eMki. Jak nie policzyć - wychodzi sporo pieniędzy. Znalazłem przy tej okazji http://asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=5 coś takiego. Cena spora - choć niewiele większa niż zwykły tuning na topowych częściach + wsadzenia tam jakiejś znośnej elektroniki. Pytanie - czy ktoś miał z tym styczność. Jak z awaryjnością, kompatybilnością, sprawnością działania, reakcją na spust itd. Słowem - czy warto? Przy założeniu, że do swojej repki i tak pakowałbym silnik Systema Magnum (lub hispeed) i zębatki z górnej póły - co już daje nam > 600pln. Pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Nie miałem styczności, widziałem jedynie na forum temat i ludzie nie polecali tego oto GB. Podobno lepiej samemu coś sklekocić. czekamy na kogoś obeznanego w temacie.. Quote Link to post Share on other sites
siloeamistad Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 ...no i chyba jednak poczekamy trochę. Większość opinii w necie jakie znalazłem to właśnie - nie miałem ale słyszałem. Ewentualnie nie miałem ale lepiej sobie samemu poskładać itd. Gro z tego jest pewnie w myśl zasady "chciałbym ale nie mogę, więc chociaż sobie popsioczę". Czy ktoś miał okazję sprawdzić to w polu? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Jest gdzieś na wmasgu recenzja mechaboxa systemy. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Ale MechaBox a RevolutionBox to 2 różne światy :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Mechabox jest słaby, GB słabe. Rev ma tą wadę że jedyne części zamienne to od serii Rev systemy. Quote Link to post Share on other sites
siloeamistad Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 No właśnie tego się trochę boję. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Ale wiesz, tłok jest taki jak w PTW, czyli nie do zajechania, jedyne co się może zjechać to listwa tłoka ale to na sprężynach >M150 i mega przebiegu, jeżeli zębatki są robione na poziomie PTW to też nie ma się o co martwic. A ze zdjęć wnioskuje że jakością nie odbiegają od tych z TW5. Zresztą co z tego że są tylko dedykowane części do tego GB? Ważne że są dostępne, nawet nie trzeba kupować zestawów tylko pojedyncze części, jak np. tylko jedną polówkę gb czy zębatkę. Po filmikach widać że strzela tak samo jak PTW chodzi o reakcję na spust, tylko wkładając ten GB do AEGa ma się przewagę większej niezawodności magów i lepszy system hop up. Jak masz kasę to kupuj, niezawodność PTW + dobra komora z aega i jest potwór. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts