grom83 Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Witam. Pytanie do Znających się na rzeczy". Kupiłem batkę lipo GEPower 7,4v 1300 mAh 20c. Podłączyłem ją do imaxa b6 w celu jej naładowania. Po zakończeniu ładowania na ekranie ładowarki pokazało 8,4v, co uznałem za słuszne, podłączyłem ją do mp5 i nic. Reakcja jest taka, jakby silnik chciał ruszyć ale nie mógł. Odłączyłem lipo, podłączyłem NiMH VBPower 9,6v 1600 mAh i wszystko gra - aeg strzela. Czy ktoś może mi powiedzieć o "kaman" ?? Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Jakim trybem ładowałeś pakiet lipo? Link to post Share on other sites
grom83 Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 (edited) balance 0,5A oczywiście z wtykiem podłączonym do balancera Edited July 3, 2012 by grom83 Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Zobacz czy nie masz przypadkiem kabli odwrotnie zalutowanych w gnieździe baterii. Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Nie powinien. By mu wyskoczył, error, że odwrotna polaryzacja czy coś. Link to post Share on other sites
grom83 Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 Błąd wyskoczył, ale myślałem, że jak zamienię wtyki w ładowarce to wszystko będzie ok. Okazało się faktycznie, że przewody są odwrotnie podłączone. Zamieniłem kable na wtyku baterii i wszystko już jest w porządku - działa. Dzięki za rady. Temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts