Kugiel Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Karabinek CM 040C, problem polega na tym że na auto podaje co 3-5 kulek lub wcale reszta to puste strzały. Na semi działa bez zarzutów, co gorsza kiedy testuje go w domu auto strzela dobrze a problem występuje tylko na strzelankach, jak by miało to jakiś związek ze zmożonym poruszaniem repliką. Wymieniałem lufę i gumkę hop up ale problem był już wcześniej więc to raczej nic z tego. Posiadam 4 magazynki różnego rodzaju, więc ich winna to też raczej nie jest. Regularnie czyszczę replikę więc zabrudzenia odpadają. Sprawdzałem na różnych ustawieniach hop up`a Sprawdzałem na dwóch rodzajach kulek ( Guarder, G&G) Kulki podczas problemu nie wylatują potem w kupie więc nie chodzi o ich zapychanie się w jakimś miejscu, a silnik pracuje nawet podczas pustych strzałów. Jak już pisałem testując ją u siebie w spokojnych warunkach działa dobrze więc jeśli wyśle ją na serwis pewnie nic nie znajdą bo wątpię że zaczną biegać z nią po lesie czekając na usterkę. :biggrin: Czekam na pomocne podpowiedzi:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Według mnie to wina opóźniacza (jego braku) lub popychacza dyszy. Rozkładałeś GB? Jak tak to miałeś na zębatce tłokowej taki kawałek plastiku lub metalu? Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Witam. To jest "stockowa" replika ? Jaki ma rof. lub na jakiej baterii działasz ? Over. Quote Link to post Share on other sites
Kugiel Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Tak stockowa, jak już pisałem wymieniłem lufę na precyzyjną i gumkę hop up ale problem był już wcześniej. Bateria NI-MH 9,6V [Firefox] Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Myślę ,ze problemem jest tak jak napisał Bellio , wytarty już popychacz dyszy...powoli się wyciera i przez to czasem ,zaczyna nie pobierać. Rozwiązaniem ,może być założenie opóźniacza (niekoniecznie), albo nowego popychacza. Over. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts