penio151 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Cześć, W wyniku nieszczęśliwego wypadku musiałem częściowo zrezygnować z ASG. Przeszedłem 2 operacje i mam znaczną niestabilność stawu kolanowego. Nie mam zamiaru opuszczać tak znakomitego hobby stąd stworzyłem portal zbierający i zrzeszający ciekawostki, poradniki i instrukcje do różnych konstrukcji pomocnych w ASG. LINK: http://www.facebook.com/CrazyAirsoftInnovationsCenter Codziennie wrzucam nowe filmy i nowe posty. Bardzo zależy mi na rozwinięciu pomysłu, zatem proszę o "polubienie" strony i zareklamowanie u kolegów. Ten temat niech będzie poświęcony radom i ewentualnym negatywom. Portal jest prywatnym blogiem i nie ma charakteru komercjalnego. Edited July 6, 2012 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Gościu ... Jesteś Wielki... Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 J.W. +nic dodać nic ująć. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Człowieka można zniszczyć , ale nie pokonać Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted July 17, 2012 Author Report Share Posted July 17, 2012 Rozpocząłem kręcenie filmów instruktażowych, tutoriali i filmów z składania replik. Zapraszam na Fanpage i kanał na Youtube Jestem ciekaw waszej opinii, piszcie swoje skargi i przedewszystkim pochwały, co wam się podoba a co nie :) http://www.youtube.com/user/CAirsoftInnovations?feature=plcp http://www.facebook.com/CrazyAirsoftInnovationsCenter Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Filmy ze składania Gb na pewno się przydadzą :D. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 doceniam choć szkoda że tylko facebook, gdybyś kiedyś zrobił dublet na G+ to bardzo chętnie poczytam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Popieram pomysł z G+. Same filmiki są ciekawe i robione z pomysłem. Mam nadzieję ,że podasz tajemne składniki granatów. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Gościu ! Jesteś niesamowity ! Mimo wypadku nie porzucił swojego hobby ! Szacunek ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Dranos Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 "Dokąd masz siłę, sępy poprzestaną na krążeniu." Lidia Jasińska Powodzenia i pamiętaj: nigdy się nie poddaj! Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 Strona dalej funkcjonuje i ma się dobrze. Wciąż mam ogromne plany na jej rozwój. Podchodzę do tematu dość niekonwencjonalnie i nie chcę dublować innych stron, tym bardziej WMASG.... Jaka jest wasza opinia? Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Każda forma rozwoju naszego wspólnego hobby jest dobra. Pod warunkiem oczywiście, że idzie w dobrą stronę. Z mojej strony gratulacje ;) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 8, 2013 Author Report Share Posted January 8, 2013 Zapraszam do głosowania w ankiecie, która jest wynikiem dyskusji na temat przydatności graczy Airsoft w celach Obrony Cywilnej Kraju. Ankieta dotyczy Obronności kraju. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podsumowując rok 2012, w którym strona powstała, osiągnęła pułap 250 subskrybentów. Na stronie toczą się żywe dyskusje na tematy Airsoftowe, domowe modyfikacje sprzętu (w tym kilka osiągnięć w wytwarzaniu granatów i zapalników do nich) oraz tematy ogólno militarne. Jak na fanpejdż o charakterze czysto hobbistycznym uważam, że to dobry wynik, zwłaszcza, że rozpoczynałem mając niewielkie doświadczenie w przeprowadzaniu poważnych relacji oraz borykając się z problemami zdrowotnymi. Rok 2013 Przyniesie szczególne zmiany. W planach są filmy i relacje ze strzelanek lokalnych, prezentacja przydatnych modyfikacji sprzętu, recenzje oraz krótkie kursy prowadzone przez instruktorów taktyki. Wciąż staram się popularyzować bezpieczną pirotechnikę na polu ASG oraz savoir vivre strzelanek. Ogólnym zamierzeniem projektów nie jest przedstawianie Hi-endowych (w domyśle też najdroższych rozwiązań), ale rozwiązań stosunkowo tanich, popularnych, ogólnie dostępnych i w pełni spełniających swoją funkcję. Wiadomo, że oddanie niektórych spraw specjalistom, bardzo ułatwi sprawę, jednak pokonanie trudniejszej drogi, sprawia większą satysfakcję! Dzięki wszystkim za wsparcie i obiecuję dalej prowadzić rzetelną pracę! Ave! Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Będę tym negatywnie nastawionym. 1. Aukcja na allegro aż zajeżdża opisem dopasowanym tak żeby sprzedać legalnie coś podejrzanego, mimo że z tego co widzę jest to legalne. (nie znam się) 2. Na jaki zasięg roznosi się opisany "pył" z eksplozji. 3. Co to jest "patentowa mieszanka" bo brzmi strasznie głupio. 4. W jakim sposób ta patentowa mieszanka lub pianka poliuretanowa "naturalnie występuje w przyrodzie" 5. Z czegokolwiek są te granaty zdecydowanie nie chciał bym wdychać tego w postaci pyłu. Mimo że oczywiście cię rozumiem to patrząc na wymowę aukcji i filmiku ktoś może się przyczepić z powodu braku działalności gospodarczej. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 (edited) Jasne, już wyjaśniam wszystkie wątpliwości. Opis allegro jest tak dopasowany, ponieważ petarda w momencie włożenia do granatu traci swój certyfikat i nie mam na to wpływu. Stąd muszę informować, że tylko osoba uprawniona, może uzbroić granaty. Sam granat, jest w pełni legalny. Jeśli masz jakieś rady, bardzo pomogą dopasować opis. Pył roznosi się na odległość około 2m (widać dokładnie na filmie) dodatkowo, granat fragmentuje na kruche odłamki. Pył przypomina mąkę więc nie zostawia trwałych śladów na mundurze i nie wymaga prania. Patentowa mieszanka. Trudno mi to Tobie wytłumaczyć....jest to tajna receptura, której jeszcze nikomu nie zdradziłem. Na filmie na Youtubie, prezentuje jej wytrzymałość. Opis dotyczy mieszanki, Tu na zdjęciu możesz zobaczyć, jak w środowisku wilgoci, wyrosła flora na wspomnianym granacie. Nie zalecam wdychania czegokolwiek :icon_smile: Pracuje już z tym materiałem 4 lata. Wdychałem, wcierałem w skórę, nie wywołuje uczulenia. Co do działalności gospodarczej...prowadzę w tej chwili działalność hobbistyczną, z której rozliczam się z Skarbem Państwa. Z racji sprzedaży tych granatów nie czerpię żadnych zysków. Edited May 13, 2013 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Zamówienie masowe. "Już niedługo na naszym podwórku..." jak to się mówi :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts