Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BI 3581 + Bateria 10,8V

Recommended Posts

Witam.

Czy jak podepnę tę baterię http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-10-8v/akumulator-typu-mini-kostka-10-8v-1500-mah-ni-mh-firefox.html do stockowej emki BI-3581 to nie rozwali GB ? :biggrin: replika oczywiście na gwarancji. Do tego mam zabiar dokupić BATIMEXa http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/ladowarki/ladowarka-rozladowywarka-procesorowa-do-akumulatorow-o-napieciu-od-2-4v-do-12v-mw.html

Zda egzamin? :zastanawia:

Ale LiPo to jakaś technologia której nie ogarniam. Są podobno bardzo wrażliwe i boję się że po paru ładowaniach wyrzucę baterię... ale gdyby coś to kupił bym ładowarkę SKYRC E3 czy jakoś tak, 50zł na GunFire.

Ładowarkę mam i sobie chwalę,a z tym GB to... :bialaflaga:.

EDIT:Baterie 10.8V są mało wydajne,bierz lepiej Lipo 7.4V albo Nimh 9.6V,bedzie lepiej chodziło.

Ile razy trzeba Ci tłumaczyć żebyś się choć trochę zastanowił nim coś napiszesz. Cłopak napisał że ma Batimexa a Ty mu radzisz kupić NiMHe czy LiPo.

Kupi, podłączy do ładowarki i załatwi baterię.

Trochę nie rozumiem,napisał że ma zamiar kupić Batimexa,chodziło mi że na 10.8 szybciej mu GB pójdzie dlatego lepsza będzie bateria o niższym woltażu.

Mikroprocesorowa ładowarka [MW] pozwala na ładowanie baterii NiCd i NiMH

Ja jakoś używam Batimexa do NIMH 9.6 i chodzi elegancko.

EDIT:

zamiar*

:icon_eek2: Nie ogarniam

Nie ty jeden.

Edited by kjujiczek

Oj tam oj tam , każdy może mieć gorszy dzień .

A tak dla ścisłości tematu to batimex to syf . Na technologi Li-po nie musisz się znać bo nie ma specjalnie jakiś kosmicznych rytuałów z obsługą , ładujesz ładowarką do Li-po i patrzysz żeby nie zrobić krótkiego spięcia , koniec .

Kupujesz ładowarenza za kilka złotych :

http://rc.agtom.pl/index.php?route=product/product&path=50&product_id=3813

+ jakiś pakiecik 7,4v z dobrym C

Stockowo masz tam 8,4v więc 7,4 li-po powinno sporo lepiej kręcić . Dodatkowo 10,8v zajmuje w cholerę miejsca i jest po prostu za silne na stocka .

Ładowarki nigdy w łapkach nie miałem więc wypowiadać się nie mogę .

Za to głupotą jest kupowanie pakietu dedykowanego do ASG jeżeli potrzebujesz standardowego układu ogniw [ czyli nie stick itp. ]

Koszt jest dwa razy taki a parametry takie same albo nawet gorsze .

Polecam sklep do którego dałem link , co prawda jeszcze nigdy nie zamawiałem z niego niczego wysyłkowo bo mam dosyć blisko ale za biurkiem siedzi na prawdę ogarnięty koleś a w asortymencie nie spotkałem jeszcze żadnego bubla :]

Kupuje tam ładowarki , przewody niskooporowe , konektory , pakiety itd.