Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Trzeba dobrze trafić. Mam jedną emkę A&K/P&J w domu i od 4 lat (z roczną przerwą) strzela bezproblemowo na sprężynie SP130 od Guardera (inne części - stock). Problemów żadnych z nią nie miałem, choć bywa katowana ROFem. Pozostałe osoby czasami narzekają, czasami nie - znam jeszcze przynajmniej kilka egzemplarzy, z których część jest podobnie tuningowana do mojego, a znam też repliki (choćby jedna kupiona nie dalej jak miesiąc temu), którą właściciel już zdążył wysyłać na gwarancję.

Ogólnie A&K/P&J to jedne z najlepszych chińskich emek, ale mając taką kasę warto zastanowić się już czy nie dołożyć do KWA, które zbiera bardziej jednoznaczne opinie (choć też już widywałem problemy z KWA, głównie z podawaniem kulek i elektryką).

Ogólnie A&K/P&J to jedne z najlepszych chińskich emek

Kpisz. Pierwsze generacje miały szkielet jeszcze gorszy od BOYI'a. Drugie były trochę lepsze, rzadziej padały szkielety. Ale tłoki i zębatki były troszku śmieszne. Do tego A&K i P&J to dwie różne sprawy. Przede wszystkim dlatego, że pod marką P&J wychodziły też emki BOYI'ca. Więc trzeba się zdecydować, które omawiamy. A&K zawsze są problematyczną repliką jeśli chodzi o serwis. Dla mnie najlepszymi emkami chińskimi są JG V gen/GFC. Bo mają porządny GB oraz metalowe body pasujące według standardów. Nie przesadzaj z dogmatycznością oceny jakości A&K.

Swego czasu kupiłem tą emkę PJ z pierwszego linku na samej górze. Dd Tajwanganu.

I nie polecam!

Wykonanie body i metalowych odlewów woła o pomstę do nieba! Gearboxa jeszcze nie rozbierałem, jak na razie działa mi ten stockowy ze sklepu. Po wyjęciu z pudełka replika nie powalała celnością i zasięgiem. Koniecznością był dokupienie preclufy.

Na oddzielny akapit zasługuje stockowa gumka hopup. U mnie to była jakaś porażka! Igielit zdjęty z przewodu elektrycznego jest bardziej elastyczny i lepiej by podkręcał kulki, niż to padło. Guma nic nie uszczelniała. Połowa fps-ów brykała po okolicznych łąkach, ulatując wraz z przedmuchiwanym powietrzem przez to COŚ.

Jak dołożyłem do precki i do gumki, to okazało się, że lepiej było wytrzymać jeszcze miesiąc lub dwa, odłożyć kasę i kupić coś z KWA.

Na dziś po wszystkich zmianach replika strzela poprawnie, żadnych rewelacji nie ma, choć patrząc na to co sklep wpakował do gerboxa to powinna sama na zakupy latać, pranie zrobić i dom jeszcze poodkurzać...

Podpinam się pod to co napisał Logan i AnR. Lepiej weź na wstrzymanie, dołóż parę złotych i kup coś lepszego, bo w tym wypadku naprawdę szkoda kasy na tanie chińskie padło.

Czyli warto? Czy brać tańszego G36 od JG i tuningować ?

To teraz o tym LS czy warto ?

O człowieku ładowarka za 240 zł chyba musiało by mnie porządnie trzepnąć, żeby kupić coś tak drogiego O.o :icon_eek2:

Edited by ewa119d

O człowieku ładowarka za 240 zł chyba musiało by mnie porządnie trzepnąć, żeby kupić coś tak drogiego O.o :icon_eek2:

Ja widziałem nawet za 169 zł na allegro z zasilaczem. Tyle kosztuję ta ładowarka.

Tak jest lepsza od jg,nie tylko pod względem bebechów,lecz też body,które mi do gustu przypadło.Sam będę z cymy robił mg36c ^^.Co do emki lonestara to się raczej nikt nie wypowie,bo mało kto ją posiada.Co do Imaxa,oryginalny z zasilaczem na allegro kosztuje 160zł.I uwierz mi,że warto.Niedawno reanimowałem nim aku Pb ze skutera.Chodzi jak ta lala ;)

Kpisz. Pierwsze generacje miały szkielet jeszcze gorszy od BOYI'a. Drugie były trochę lepsze, rzadziej padały szkielety. Ale tłoki i zębatki były troszku śmieszne. Do tego A&K i P&J to dwie różne sprawy. Przede wszystkim dlatego, że pod marką P&J wychodziły też emki BOYI'ca. Więc trzeba się zdecydować, które omawiamy. A&K zawsze są problematyczną repliką jeśli chodzi o serwis. Dla mnie najlepszymi emkami chińskimi są JG V gen/GFC. Bo mają porządny GB oraz metalowe body pasujące według standardów. Nie przesadzaj z dogmatycznością oceny jakości A&K.

Wsadź sobie moje kpienie do kosza. Albo nie chcesz czytać ze zrozumieniem, albo nie umiesz. Cały czas piszę A&K/P&J, by wykluczyć, żeby jakaś istota nieumiejąca czytać nie wyrzuciła mi, że P&J to też Boyi. Teraz zapamiętaj sobie jedno raz a dobrze - emki P&J to emki A&K od Krakmanów. Pod takim oznaczeniem ZAWSZE wychodziły u Krakmanów emki A&K. P&J/Boyi, to natomiast emki Boyi rebrandowane przez Krakmanów - zawsze tak było i pewnie zawsze tak będzie. To, że piszę A&K/P&J, to żeby rozwiać wszelkie wątpliwości. I owszem A&K/P&J to jedne z najlepszych chińskich emek. Chyba rozumiesz stwierdzenie jedne z. Bo za najlepsze uważam obecną generację JG/GFC (też napiszę JG/GFC, żebyś przez przypadek nie zarzucił mi, że przecież AGMy też wychodziły pod maską GFC!).

Wsadź sobie moje kpienie do kosza. Albo nie chcesz czytać ze zrozumieniem, albo nie umiesz. Cały czas piszę A&K/P&J, by wykluczyć, żeby jakaś istota nieumiejąca czytać nie wyrzuciła mi, że P&J to też Boyi. Teraz zapamiętaj sobie jedno raz a dobrze - emki P&J to emki A&K od Krakmanów. Pod takim oznaczeniem ZAWSZE wychodziły u Krakmanów emki A&K. P&J/Boyi, to natomiast emki Boyi rebrandowane przez Krakmanów - zawsze tak było i pewnie zawsze tak będzie. To, że piszę A&K/P&J, to żeby rozwiać wszelkie wątpliwości. I owszem A&K/P&J to jedne z najlepszych chińskich emek. Chyba rozumiesz stwierdzenie jedne z. Bo za najlepsze uważam obecną generację JG/GFC (też napiszę JG/GFC, żebyś przez przypadek nie zarzucił mi, że przecież AGMy też wychodziły pod maską GFC!).

Co nie zmienia faktu, że kpiną jest zaliczyć A&K pod "jedne z najlepszych chińskich emek".