Kinito Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Witajcie... małe pytanko: Czy warto sprzedać rk-02 i kupić tą o to emke http://www.taniemilitaria.pl/m4-ak4ssystem-ak-p-369.html (takie wiecie, oczywisćie używaną itp.) ?? + dodam iż wolę emki niż kałachowstręty Quote Link to post Share on other sites
Jan999 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Nie. Edited July 9, 2012 by Jan999 Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 No okey... ale tak mniej więcej argumenty? Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ja kupiłem prawie to samo ale http://gunfire.pl/product-pol-1152189702-BI-3581M.html w innej wersji, w sumie kilka drobnych problemów jak na razie miałem, komora się zapychała ciągle i musiałem maga wyjmować i tak co chwile, ale na innych magach dawała radę, sporadycznie się zapychała potem. Szczerze powiedziawszy to już bym wolał g36c lub g36k od JG, nie kupuj tego, raczej nie spełni Twoich oczekiwań :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 yhym, dzięki wielkie Dojcz ; ) wiesz, komorę można kupić nową czy coś ;) a mi tak się emki podobają i już bym ją powoli (zbierał) i ulepszał ;d a do kałacha nie przywiązuję się ; / wiec, nie chciałbym do niego funduszy wkładać Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 To na pewno lepszą inwestycją będzie coś z rodziny g36c, a jeżeli masz 600zł to bierz cm003, była nie dawno na taiwangunie, pewnie będzie znów za jakiś czas. M4 dobre z tego co czytałem zaczynają się od 900zł, i posiadając moje BI-3581 mogę się z tym twierdzeniem zgodzić, jeszcze przypomniało mi się parę mankamentów tych replik. Przedni grip, ta dolna cześć, podczas strzelanki mi parę razy odpadł, bo jest tylko na zatrzask, w tym modelu co podałeś ta część gripu jest prawdopodobnie na zawiasach otwierana i tam akumulator wchodzi, podobno że to się gibie strasznie. Do tego zawiesiłem replikę na pasie i przytegowałem dwie klamry do tej zawieszko co między prowadnicą jest a body, i teraz lekko prowadnica mi się gibie, minimalnie, ale gibie. Całe szczęście że wylicytowałem tę replikę na allegro GunFire za 350zł, w tej cenie miałbym tylko cm028, które jest porównywalne jakościowo, można by rzec że nawet lepsze :icon_biggrin: jeszcze raz: nie kupuj, 600zł, nie opłaca się. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 w tym modelu co podałeś ta część gripu jest prawdopodobnie na zawiasach otwierana i tam akumulator wchodzi, podobno że to się gibie strasznie. Do tego zawiesiłem replikę na pasie i przytegowałem dwie klamry do tej zawieszko co między prowadnicą jest a body, i teraz lekko prowadnica mi się gibie, minimalnie, ale gibie. Całe szczęście że wylicytowałem tę replikę na allegro GunFire za 350zł, w tej cenie miałbym tylko cm028, które jest porównywalne jakościowo, można by rzec że nawet lepsze :icon_biggrin: jeszcze raz: nie kupuj, 600zł, nie opłaca się. Nie dramatyzujmy. Mam do CQB właśnie s-system od A&K i nie ma szału, ale też "gibanie" chwytu w miejscu gdzie wkłada się akumulator raczej nie może mieć miejsca - z jednej strony jest zawias a z drugiej dwa sensowne zatrzaski. "Gibanie się" prowadnicy za to ma najprostsze na świecie rozwiązanie - wkładasz śrubokręt w prowadnicę i dokręcasz śrubę, która łączy ją z resztą karabinu. ...Aczkolwiek za 600zł to bym tej emki nie kupił ;) Mając taką kasę brałbym cm003, ewentualnie dozbieraj do g&p/kwa. Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Okey,dzięki ; ) i wszystko jasne. Lecz mam 450zł bo kumpel sprzedaje właśnie za tyle tą emke Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 (edited) Za drogo jak za ten szajs, nie kupuj :icon_biggrin: http://allegro.pl/jg0738-g36k-i2451600046.html to będzie lepsze, miałem porównanie na strzelance (nowiutka ręplika, pełen stock, tylko bateria jakaś lepsza), o dużo lepiej siała kulki niż moje m4, dalej i precyzyjniej. Edited July 9, 2012 by dojcz Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 czemu nie ; D okey dzięki ;)) Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ostatnio ta sama repliczka była za 399zł na Allegro, więc poszukaj tej za 399. Po co dopłacać 50zł? Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Była za 400zł bo GunFire miał promocje na wszystkie produkty. Teraz już po normalnych cenach wszystko. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 A, to sorrki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts