szakal614 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Witam, Zamierzam kupić moją pierwszą replikę ASG. Wybór padł na LMT Defender 16 C.Q.B. ASG / KWA. Chodzi mi głównie o replikę wytrzymałą, nadającą się do tuningu, solidną i nie awaryjną. Prosiłbym was o opinie o tym wyborze. Podkreślę, iż mój budżet na samą replikę wynosi do 1200zł. Tylko nie piszcie, że biesz to co ci się podoba :icon_biggrin:. Chodzi mi o szczerą i prawdziwą opinię osób mających styczność jak i nie z tą firmą. Link do broni A poza tym mam jeszcze kilka pytań o inny sprzęt, co o nim sądzicie i czy to dobry wybór: - kolimator: http:///asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=649 - Gumka Hop-Up: nie wiem jaką? Coś czytałem o różnicy czarniej i białej i że polecane to g&g, systema i itp. - mag: mid-cap metal M16/M4 [G&P] ze zbrojowni. Słyszałem, że wchodzi w gniazdo trochę ciasno? - okulary: ESS ICE 3 ze zbrojowni. - zawieszenie taktyczne: Mój odnośnik Mam nadzieje, że będzie pasowało do uchwytu? - buty: jakie byście polecili do 200zł? - kulki: 0,20g G&G czy 0.25g G&G? Na razie to wszystko, jak mi się coś przypomni lub wpadnie w oko to dam znać. :icon_biggrin: P.S. Jak są jakieś błędy w ortog. to sorry. Pozdrawiam, Patryk :icon_biggrin: Edited July 10, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 1. Jest dział "Szybkie pytanie -szybka odpowiedź", on służy do zadawania takich pytań. 2. Jest to dobry wybór, Emki KWA są bardzo podatne na tuning i są niezawodne. Polecam :maniak_OK: 3. Tego kolimatora nie polecam, miałem go i parował wewnątrz w zimie. 4. Przy zakupie napisz do ASGshopu żeby Ci zamontowali gumkę systemy (dostępna u nich) 5. Używam ess Ice, polecam 6. Zdecydowanie 0,25g Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 Witam, 1. Ok, nie ma sprawy następnym razem umieszcze tam gdzie trzeba. :icon_biggrin: 2. Dzięki za pomoc. 3. Ok, to w takim razie jaki w tym przedziale cenowym polecacie? 4. Ok. 5. Dzięki za pomoc. 6, Dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Patryk :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Używam eotecha 552 od elementa i jest według mnie jednym z najwygodniejszych w użytkowaniu. Bardzo szybko namierza się cel, ma dobrą jasność, wyraźny znak celowniczy. Od kogoś z alledrogo można podobno kupić taniej sprawdzone eotechy, ale nie wiem od kogo i jakie. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 Dzięki za pomoc. Macie może jakieś inne propozycje co do kolimatora? :icon_biggrin: Czy zawieszenie taktyczne będzie pasowało do zaczepu broni?( chodzi mi czy zaczep nie będzie za mały przy zawieszeniu) A co do butów, jakieś propozycje?( najlepiej amerykańskie, tylko nie kolor pustynny) :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Jak chcesz aimpointa to bierz jak najtańszego (Element/ACM), bo tak czy siak pokrętło padnie. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Aimpointa raczej nie. Chodzi mi o dobrej jakości kolimator optyczny w przedziale cenowym ok. 200zł. Macie coś do polecenia? :icon_biggrin: A co sądzicie o mid-cap do broni, będą pasowały? :icon_biggrin: Edited July 10, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Aimpointa raczej nie. Chodzi mi o dobrej jakości kolimator optyczny w przedziale cenowym ok. 200zł. Macie coś do polecenia? :icon_biggrin: A co sądzicie o mid-cap do broni, będą pasowały? :icon_biggrin: mid-capy pasują tak jak też low,real i hi. Musisz podać model bo mid capów jest strasznie dużo. P.S. Poczytaj na forum jest na ten temat dużo odpowiedzi. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Broń jak najbardziej polecam, sam posiadam, ale w życiu bym jej nie wziął na CQB:P Reszta: - kolimator: http:///asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=649 - Gumka Hop-Up: nie wiem jaką? Coś czytałem o różnicy czarniej i białej i że polecane to g&g, systema i itp. - mag: mid-cap metal M16/M4 [G&P] ze zbrojowni. Słyszałem, że wchodzi w gniazdo trochę ciasno? - okulary: ESS ICE 3 ze zbrojowni. - zawieszenie taktyczne: Mój odnośnik Mam nadzieje, że będzie pasowało do uchwytu? - buty: jakie byście polecili do 200zł? - kulki: 0,20g G&G czy 0.25g G&G? kolimator - tak jak wyżej bierz Eotecha lub dokładaj do czegoś powyżej 200zł gumka - sam posiadam Systemę Energy, wiele osób poleca G&G zieloną - bierz co będzie na stanie magi - po co się tak koszować, pozatym midy często mają problem z podawaniem, lowcapy będą lepsze, najzwyklejsze od Boyi metalowe wchodzą idealnie, a kosztują już od 25zł okulary - tu za bardzo się nie znam, używam gogli ESS NVG, ale bez sensu brać wszystko w innym sklepie, poszukaj wszystkiego w jednym;) zawieszenie - w tej replice nie dodają z przodu mocowania na zawieszenie, najlepiej sobie dokupić takie mocowane na szynę ris i do tego jakieś porządne 3pkt zawieszenie, 2 pkt jest mało praktyczne, a 1 pkt mam teraz i biega się z tym średnio.. buty - lepiej zaoszczędź na tych magach itp, a kup porządne buty. Od siebie bardzo polecam Batesy żeby Cię nie skłamać chyba 5 czy 8 Tactical, kosztowały mnie 3 stówy, a są prześwietne;) kulki - tylko G&G i nic poniżej 0,25, przez chwilę nawet 0,28 używałem, ale na razie zostałem przy lżejszych. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 (edited) Monster1270 co do rodzaju magazynka to jest na początku tematu. :icon_biggrin: piotrekltk kolimator: co polecasz do 230 zł? Bo nie wiem co wybrać, spory wybór. :icon_biggrin: gumka: ok, jest systema na stanie. magi: jednak chyba wezmę mid-cap. Mówisz, że jest problem z podawaniem? Jest test broni na forum, właśnie tej, tylko w wersji patrol i nie mieli żadnych problemów. A co do mid-cap boyi to dobrzę się trzymają, nie ma żadnych luzów i nie wypadają?( jeśli ich używałeś) :icon_biggrin: Ja też nie planuje jej na CQB. :icon_biggrin: Edited July 10, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Monster1270 co do rodzaju magazynka to jest na początku tematu. :icon_biggrin: piotrekltk kolimator: co polecasz do 230 zł? Bo nie wiem co wybrać, spory wybór. :icon_biggrin: gumka: ok, jest systema na stanie. magi: jednak chyba wezmę mid-cap. Mówisz, że jest problem z podawaniem? Jest test broni na forum, właśnie tej, tylko w wersji patrol i nie mieli żadnych problemów. A co do mid-cap boyi to dobrzę się trzymają, nie ma żadnych luzów i nie wypadają?( jeśli ich używałeś) :icon_biggrin: Ja też nie planuje jej na CQB. :icon_biggrin: Kolimator to weź eotech od tomekpl,aimpoint od king arms,lub g&p.Opcjonalnie możesz kupic taki ,tylko zwróć uwagę na to,aby miał montaż pod szynę 22mm.Co do magów śmiało bierz mid capy.Od siebie polecam pmagi magpula z asgshopu.Kosztują ok 30zł sztuka,podają bardzo dobrze,no i masz +2 pkt do lansu.Mając midy musisz używać jakościowo dobrych kulek tj.king arms,g&g madbull.Guardery lubią się w midach zacinać. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 11, 2012 Author Report Share Posted July 11, 2012 (edited) Dzięki wszystkim za pomoc. :icon_biggrin: To są moje ostateczne decyzje: - broń: zostaje bezwarunkowo :icon_biggrin: - kolimator: narazie zostawiam tą spawę do przemyslenia, duży wybór, dużo polecanych i godnych uwagi. Lecz stwierdziłem, iż narazie mi nie będzie potrzebny, te 250zł narazie przeznacze na elementy pierwszej potrzeby - gumka Hop-up: taka jak polecaliście taka zostaje :icon_biggrin: - magi: wezmę jedem low-cap lub mid-cap boyi na przetestowanie. A co do low-cap boyi piotrekltk to dobrzę się trzymają, nie ma żadnych luzów i nie wypadają? I mid-cap boyi, jesli ktoś używał, to to samo pytanie?(w tej repliki lub podobnej) - okulary: zostają( bezpieczeństwo najważniejsze :icon_biggrin: ) - zawieszenie: zostaje, jednopunktowe mi jednak bardzo pasuje. - kulki: zostaja. - buty: jeszcze poszperam trochę na forum i coś zamieszcze. :icon_biggrin: I takie jeszcze jedno pytanie do posiadaczy tej lub innej broni z baterią li-pol, jak ją przechowujecie?(wiem, że na forum jest, bo szukałem i znalazłem, ale chcę sie jeszcze upewnić) :icon_biggrin: buty: tak myślałem o Belleville( pustynny lub czarny) lub czymś podobnym tylko w kolorze czarnym. Edited July 11, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Low capu boyi są dbd, podają i siedzą sztywno, sprawdzone :maniak_OK: Mid capy są gorsze, mają w środku nadlewki i zacinają się. Trzeba je rozłożyć i wyczyścić z nadlewek, wtedy dopiero podają jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 11, 2012 Author Report Share Posted July 11, 2012 (edited) Dzięki, czyli jednak wezmę low-cap boyi. :maniak_OK: A co do butów to co myślicie o tych: buty Edited July 11, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Monster1270 co do rodzaju magazynka to jest na początku tematu. :icon_biggrin: piotrekltk kolimator: co polecasz do 230 zł? Bo nie wiem co wybrać, spory wybór. :icon_biggrin: gumka: ok, jest systema na stanie. magi: jednak chyba wezmę mid-cap. Mówisz, że jest problem z podawaniem? Jest test broni na forum, właśnie tej, tylko w wersji patrol i nie mieli żadnych problemów. A co do mid-cap boyi to dobrzę się trzymają, nie ma żadnych luzów i nie wypadają?( jeśli ich używałeś) :icon_biggrin: Ja też nie planuje jej na CQB. :icon_biggrin: Ooo. Sorry :D Nie zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 A co do mid-cap to które są godne polecenia do mojej broni( chodzi mi których nie trzeba " naprawiać ")? :icon_biggrin: I pytanie do butów, na które może ktoś odpowie. Wiem, że jest tych tematów o butach jest dużo, ale chodzi mi o krótką odpowiedz. Czy te buty do 200zł( tyle ile mogę dać max.) są warte tej ceny, sprawdzą się w terenie leśnym i będę z nich zadowolony jak na pierwsze tego typu buty. Prosiłbym o odpowiedz. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 W KWA BDB podają oryginalne pmagi (mid capy) ale są dość drogie (99zł na asgshopie). Również dobrze się sprawują mid capy CA i G&G (oba sprawdzone). Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Ok, dzięki. :icon_biggrin: Edited July 12, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Mam jeszcze pytanie do posiadaczy broni KWA/ASG. Jak sprawdzacie podczas używania broni czy nie przekracza progu rozładowania bateri i czy nie sprawia wam to problemy? Dobrym rozwiązaniem jest mosfet? Prosiłbym o odpowiedz. :icon_biggrin: P.S. Pytam, bo mam pewne wątpliwości co do li-pola. Edited July 12, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 W KWA BDB podają oryginalne pmagi (mid capy) ale są dość drogie (99zł na asgshopie). A tak z ciekawość to, co sądzisz o Pmagach od Beta Project ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Mam jeszcze pytanie do posiadaczy broni KWA/ASG. Jak sprawdzacie podczas używania broni czy nie przekracza progu rozładowania bateri i czy nie sprawia wam to problemy? Dobrym rozwiązaniem jest mosfet? Prosiłbym o odpowiedz. :icon_biggrin: P.S. Pytam, bo mam pewne wątpliwości co do li-pola. W lipo używa się lipo-alarm, podłocza się go do wtyczki od ładowarki. Piszczy kiedy bateria się rozładuje. Zamiast tego może być inteligentny mosfet (merf 3.2 firmy gatee) ale jest drogi (~200zł). A tak z ciekawość to, co sądzisz o Pmagach od Beta Project ? Nic. Nawet ich na oczy nie widziałem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 Ok, a wy jakie roziązania stosujecie i czy są użyteczne? Np. piszczący alarm, dobrze go słychać? :icon_biggrin: I załóżmy jakbym miał kasę na mosfet ok.200zł, to czy opłacałoby się go kupić?( tak pytam na przyszłość). :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Miałem ten mosfet (merf 3.2) i był dobry. Sprzedałem bo nie używałem ani funkcji serii, regulacji szybkostrzelności a o baterię umiem sam zadbać. Wg mnie jeśli nie będziesz korzystał z bajeranckich funkcji wystarczy Ci zwykły mosfet (ochrona styków) + lipo alarm. edit; literówka Edited July 12, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 13, 2012 Author Report Share Posted July 13, 2012 (edited) Ok, dzięki teraz to jestem pewien co do li-pola. :icon_biggrin: Taki będzie dobry mosfet i lipo alarm: - mosfet - Miernik napięcia LiPo z buzzerem ze zbrojowni( linku nie podałem bo nie da rady) A kable nisko oporowe też? Edited July 13, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
szakal614 Posted July 13, 2012 Author Report Share Posted July 13, 2012 (edited) mosfet:link kable niskooporowe: link Edited July 13, 2012 by szakal614 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts