Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wpisz sobie selektor w szukajkę w tym temacie:

http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/page__pid__1707236__st__1060#entry1707236

Poza tym blaszki przy selektorze powinny być 2 (przynajmniej ja tak mam), są cieniutkie, ale wygięte i wyprofilowane i jak się złoży wszystko poprawnie, to sprężynują i dzięki temu selektor chodzi przyjemnie ciężko z charakterystycznym klik.

Jeśli ktoś ma tylko 1 blaszkę - a miałem takie egzemplarze swd w łąpkach, albo blaszka/blaszki są spłaszczone, to selektor lata sobie jak mu sie podoba....

W razie czego, można również dźwignię selektora lekko wygiąć na środku (by środek troszkę odstawał, a początek dociskał do body)

miałem to 2 lata temu, zaraz jak replikę kupiłem - problem polegał na tym, że w środku, na ramieniu selektora, pod śrubką m3 miały być 2 takie wyprofilowane talerzyki z blachy (tak było u kumpla), a u mnie był tylko jeden i to sprasowany. Wywaliłem go i wstawiłem tam 1 zeszlifowany zwój ze sprężyny głównej jakiejś, właściwie to półtora zwoju, lekko ściśniętego kombinerkami. Ciężko było to upchnąć i zakręcić śrubkę, ale selektor chodzi od tego czasu skokowo z miłym, metalicznym "cyk".