JamalBIG Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Witam serdecznie wszystkich formumowiczów Posiadam gaziaka WE SCAR GAS BLOWBACK na CO2. Podczas 'zabawy' jedna kapsuła kończy się po wystrzelaniu 25-30 kulek czyli nawet nie jednego maga, sprawdziłem ich szczelność i wszystko wydaje się być ok - czy charakterystyką 'gaziaków' jest częste ładowanie magazynków kulkami jak i kapsułami? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 To że jest zimna, nic dziwnego, gaz się rozpręża, więc kapsuła jest zimna, może to wina jakiś zaworów że jedna kapsuła nie starcza na wystrzelenie jednego maga. Quote Link to post Share on other sites
JamalBIG Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Rozwiązania poszukać w magazynkach czy karabinie? Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Raczej w magazynkach. Przesmaruj uszczelki albo dokręcaj odrobinę mocniej kapsułę. Miałem podobny problem w gazowej emce. Pamiętaj jednak że jak jest zimno (u mnie na przykład jest) to kapsuła i tak wystarcz na ledwo dwa magi. Raczej w magazynkach. Przesmaruj uszczelki albo dokręcaj odrobinę mocniej kapsułę. Miałem podobny problem w gazowej emce. Pamiętaj jednak że jak jest zimno (u mnie na przykład jest) to kapsuła i tak wystarcz na ledwo dwa magi. Quote Link to post Share on other sites
JamalBIG Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Jakie dobre smarowidło polecacie do uszczelek (STTi z tajwanu bedzie odpowiednie?) Gdzie można zakupić ewentualnie nowe uszczelki? Co sądzicie o wrzuceniu w wolne szczeliny w magu ogrzewacza chemicznego (http://allegro.pl/ogrzewacz-chemiczny-do-rak-i2479086592.html) - ma postać granulatu, rozgrzewa się do 50-60 stopni i grzeje do 8h)? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts