Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Cześć :)

Przejdę odrazu do rzeczy, podoba mi się ten gaziak www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/g7-1.html

Interesuje mnie z czego jest wykonany. W opisie jest, że niby z aluminium. A poza tym jak sprawdza się ta replika? Oczywiście cudów po well-u się nie spodziewam. Dodam, że jestem początkujący xD

Ps: Czy ta replika posiada hop up.

Powiem tak: taka Hi-capa może i wygląda kozacko na zdjęciach z tym tłuczkiem do mięsa (który niby jest do szyb, ale sprawdzone, i szyby nie wybije), ale wcale jakaś piękna nie jest.

Cały front z szynami i tłuczkiem się rozklekocze, lufa zewnętrzna będzie latała w przód i w tył, bezpiecznik wciskowy nic robić nie będzie.

Już bym raczej brał Glocka odk KJW (KP-03) i wymienił zbijak zaworu na stalowy.

A ja znowu mam inne wrażenie. Mój wyrób chińskich łapek był nad wymiar wytrzymały. Nic nie latało,ani nie telepało. Nawet po dłuższym czasie użytkowania. Natomiast model G5.1 od mojego znajomego po miesiącu użytkowania przestał strzelać i został odsprzedany na części. Tak więc jak widać loteria ;)

@ _desperados_

Z mojego doświadczenia Ci powiem, że czasami warto posłuchać rad z forum, kupiłem m4 BOYI mimo złych opini i wgl (cena sklepowa 650zł), sugerowałem się tym że "jakoś to będzie" i że za 650zł to byle g*wna raczej nikt nie sprzedaje, no i bach, po pierwszej strzelance i 2tys kulek wystrzelonych do puszek i innych rzeczy jestem zdania że jest to replika nie warta aż tyle kasy i wgl, wolałbym cm028 lub g36c od JG, jedyne co mnie uspokaja to ta świadomość że ja dałem "jedyne" 350zł, w tej cenie to tylko nowe cm028 bym jedynie miał, które w tamtej chwili było droższe (jakoś 380zł). Na g36c lub g36k bym musiał jeszcze dołożyć, więc tyle dobrych stron tylko :icon_confused:

Nie będę opisywał jakie miałem niespodzianki z tą repliką bo to nie temat o tym. Chodzi mi tylko żebyś nie kupował klamki jeżeli ludzie Ci jej odradzają.

Edited by dojcz