_desperados_ Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Cześć :) Przejdę odrazu do rzeczy, podoba mi się ten gaziak www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/g7-1.html Interesuje mnie z czego jest wykonany. W opisie jest, że niby z aluminium. A poza tym jak sprawdza się ta replika? Oczywiście cudów po well-u się nie spodziewam. Dodam, że jestem początkujący xD Ps: Czy ta replika posiada hop up. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Powiem tak: taka Hi-capa może i wygląda kozacko na zdjęciach z tym tłuczkiem do mięsa (który niby jest do szyb, ale sprawdzone, i szyby nie wybije), ale wcale jakaś piękna nie jest. Cały front z szynami i tłuczkiem się rozklekocze, lufa zewnętrzna będzie latała w przód i w tył, bezpiecznik wciskowy nic robić nie będzie. Już bym raczej brał Glocka odk KJW (KP-03) i wymienił zbijak zaworu na stalowy. Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Hmmm no ale jak za tą cenę to na początek może by wystarczył. A miałeś go czy poprostu na forum wyczytałeś, że jest taki zły. Jak to drugie to pokaż gdzie bo ja nic niemogę o nim znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 10 dni latania po lesie z ową klameczką. Więcej jej na oczy widzieć nie chce. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A ja znowu mam inne wrażenie. Mój wyrób chińskich łapek był nad wymiar wytrzymały. Nic nie latało,ani nie telepało. Nawet po dłuższym czasie użytkowania. Natomiast model G5.1 od mojego znajomego po miesiącu użytkowania przestał strzelać i został odsprzedany na części. Tak więc jak widać loteria ;) Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Moim zdaniem warto zaryzykować xD Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Jeśli chcesz ryzykować 250 zł to powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Kup lepiej Berettę M92 od KJW. Kosztuje 180zł a będą to lepiej wydane pieniądze. http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-kjw.html Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 (edited) @ _desperados_ Z mojego doświadczenia Ci powiem, że czasami warto posłuchać rad z forum, kupiłem m4 BOYI mimo złych opini i wgl (cena sklepowa 650zł), sugerowałem się tym że "jakoś to będzie" i że za 650zł to byle g*wna raczej nikt nie sprzedaje, no i bach, po pierwszej strzelance i 2tys kulek wystrzelonych do puszek i innych rzeczy jestem zdania że jest to replika nie warta aż tyle kasy i wgl, wolałbym cm028 lub g36c od JG, jedyne co mnie uspokaja to ta świadomość że ja dałem "jedyne" 350zł, w tej cenie to tylko nowe cm028 bym jedynie miał, które w tamtej chwili było droższe (jakoś 380zł). Na g36c lub g36k bym musiał jeszcze dołożyć, więc tyle dobrych stron tylko :icon_confused: Nie będę opisywał jakie miałem niespodzianki z tą repliką bo to nie temat o tym. Chodzi mi tylko żebyś nie kupował klamki jeżeli ludzie Ci jej odradzają. Edited July 24, 2012 by dojcz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts