Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.028 C problem z kolbą

Recommended Posts

Witam Niedawno kupiłem CM.028 C ( http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028-c.html )

jak zapewne wiecie ma on kolbę z M4. Niestety jestem nowy w ASG mam pytanie. Moja kolba strasznie sie rusza a na dodatek nie da się jaj przytwierdzic do samej broni. Z początku myślałem ze zrobię to za pomocą pierscienia ktory znajduje sie przy kolbie ale niestety gwint tylko nachodzi na element broni i kolba moze w kazdej chwili spasc z broni. Jestem pewny na 70% ze zje cos mocuje lecz isnieje mozliwosc ze sprzedano mi uszkodzony model. Proszę o pomoc.

Nie skumałem do końca chyba, ale wydaje mi się, że chodzi Ci o latającą prowadnice kolby. Bo sama kolba zawsze będzie się trochę gibała na prowadnicy. Aby dokręcić prowadnicę

-zdejmij kolbę z prowadnicy, dokładnie jak to obejrzyj sobie np. na youtube

-zdemontuj stopkę z prowadnicy, najprawdopodobniej jest, ale głowy nie dam sobie uciąć ;)

-zaświeć sobie do wnętrza prowadnicy, zobaczysz łeb śruby pod śrubokręt

-śrubokręt w dłoń i dokręć

Edited by falloutpl

Zarzuć może zdjęciem, bo z Twojego opisu to tak mi się wydaje jakbyś samą kolbę ściągnął z prowadnicy i nie potrafisz jej nałożyć na prowadnicę :D Jeśli o to chodzi, to musisz ten przycisk który służy do regulacji położenia kolby podnieść na maksa i wtedy wsunąć na prowadnicę.

Vit09 jak niewiesz jak ta część się nazywa to se poszukaj nazwy w googlach i wtedy zadawaj konkretne pytania na forum bo skąd mamy się domyślić o co Ci chodzi. Miałem styczność z kolbami emek w kałachach i co to za niby filozofia tam występuje?