Edgarek Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Jest sporo tematów o KWA, jednak nie widziałem nic odnośnie tuningu wizualnego. Ostatnio wymieniłem baterię w mojej emce z 8,4 V na 9,6, co za tym idzie mam w akumulatorze o jedną baterię więcej i część zakrywająca baterię pod lufą nie chce się domykać. Od dłuższego czasu myślałem nad konwersją i uznałem, że właśnie teraz jest na to odpowiedni moment, dobrze by było, gdyby była w stanie pomieścić baterię 9,6 V. Nie chciałbym płacić za ten zabieg połowy ceny repliki, czy nawet więcej, więc w grę wchodzi również umieszczenie baterii np. w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Nie znam się na emkowatych ale moim skromnym zdaniem masz 2 rozwiązania: 1.Kolba SF i pasujący do niej akumulator 2.Ładownica na kolbę i w niej bateria jaka ci się spodoba :D Tylko wtedy okablowanie trzeba na tył przenieść i nie wiem czy nie potrzeba dłuższego przewodu. Pozdrawiam, Szpaku Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Najłatiwej bedzie kupić puszkę na baterię, bo najtańsze cymy stoją po jakieś 25zł/sztuka a mają taki rozstaw śrub, że po odkręceniu ich mocowania na ris, można je spokojnie dokręcić do okrągłego, klasycznego chwytu m4. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Masz M4A1 z plastikowymi okładzinami? Wystarczy wyłamać/spiłować tą poprzeczną ściankę w chwycie i bateria powinna wejść na luzie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Trzeba było sobie kupić dwudzielną batkę. Ja mam 9,6 NiMh tego typu i we frontsecie mieściła mi się bez problemu Quote Link to post Share on other sites
Boguśśkyrk Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Osobiście polecam tą ładownicę, mam ją na swojej m4 KWA i wchodzi każda bateria http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=7976&name=Condor_-_M4_Buttstock_Mag_Pouch_-_Coyote_Brown Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 albo atrapa granatnika jako pojemnik na baterie Quote Link to post Share on other sites
Edgarek Posted July 31, 2012 Author Report Share Posted July 31, 2012 @gecko Jeśli mówisz o tych ściankach to je ułamałem kombinerkami, bez tego nie byłoby możliwości jej wsadzenia. Batka leży, ale po zamknięciu widać, że jest drobny odstęp przy pierścieniu, przez co samo zamykanie staje się dość dużym problemem, trzeba się siłować. @Boguśśkyrk Ładownice mnie nie przekonują. Nie chcę mieć tej baterii we froncie, bo jest to niepraktyczne i głównie z tego powodu chcę ją wymienić, nie dlatego, że ta nowa kiepsko pasuje. Przecież taniej od wymiany kolby, czy konwersji wyjdzie kupienie baterii 8,4. Co do puszki na baterię to imitacja lasera jest nawet spoko pomysłem, tyle, że nie mam do czego jej podpiąć. Ile kosztuje najtańsza opcja wprowadzenia RIS lub konwersja pasująca do tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Najtańsza? Szyna ris za 10-30zł z komisu, 2 śrubki, wkręcasz w górną część chwytu i masz ;) Quote Link to post Share on other sites
Edgarek Posted July 31, 2012 Author Report Share Posted July 31, 2012 Przesadziłem pisząc "najtańsza", mam na myśli granice 400 złotych, żeby to jakoś wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Za 400 to juz dorwiesz konwersje Madbulla, lub podobne. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Konwersja z gunfire SHSa to koszt teraz 80-200zł chyba(promocja) + puszka na baterie i tyle Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Tylko lepiej kup puszkę już lepszą niż chińską. Mam 2 chinole (AN/Peq2 i 15) i oba się rozwalają, części opdadają itd. Quote Link to post Share on other sites
Edgarek Posted July 31, 2012 Author Report Share Posted July 31, 2012 (edited) @gecko Taki mam zamiar. Można kupić AN/PEQ 15 chinola za 5 dych albo taki sam 4 razy droższy. Co do konwersji to macie jakieś konkrety, bo sam sporo szukałem i jest w czym wybierać ale nie wiem czy wszystko będzie kompatybilne i co jest najlepszym wyborem. Edited July 31, 2012 by Edgarek Quote Link to post Share on other sites
wolves Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Po pierwsze zmierz sobie długość twojego frontu i szukaj o podobnej długości, na specshopie/gunfire do tego jakaś puszka i zastanów się nad bateriami lipo są mniejsze i znajdziesz pasującą do puszki np na taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Edgarek Posted July 31, 2012 Author Report Share Posted July 31, 2012 Samo łoże ma ok. 155 mm, a od muszki do końca lufy w przybliżeniu 215 mm. U mnie muszka jest trójkątem prostokątnym, jak w stockowych emkach, a po konwersji chyba będzie to słabo wyglądało, trzeba ją wymienić na taką składaną. Problem w tym, że po zdjęciu osłon (łoża) nad lufą widać srebrny pręcik biegnący przez całą jej długość i kończący się na pierścieniu muszki. Nie wiem czy nie wchodzi on do jej wnętrza i uniemożliwia zdjęcie ? Mogę podesłać zdjęcia jeśli nie wiecie o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Jak wybijesz piny muszki i odkręcisz tłumik to powinno spokojnie wyjść z korpusu. Muszki nie musisz zmieniać, a całą konwersje RIS z lufą, muszką i resztą badziewia można dostać na tajwangunie za jakieś 260zł. Quote Link to post Share on other sites
wolves Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=3704&name=MadBull_-_Dragon_Fire_100%_CNC_Handguard_Rail_7.125_inch Trochę dłuższa ale chyba nie będzie to przeszkadzać, dobrze wykonana i mieści się w twoim budżecie. Quote Link to post Share on other sites
Edgarek Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/konwersje/konwersja-sr25-510mm-db.html Myślałem nad tym, czy nie warto dopłacać tych 200 zł i kupić muszkę osobno ? Quote Link to post Share on other sites
sucharswdn Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 A ja polece nowe kable na tyl i baterie lipo mieszczaca sie w prowadnicy kolby, opcjonalnie kolbe sf Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts