frotka1594 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Witam.Mam problem z moją cymą konkretnie chodzi mi o model cm.048m czyli AKM.Po naćisnieciu spustu słychać tylko bardzo głośny zgrzyt w gearboxie.Zębatki,tłok a może gearbox padł.Proszę o pomoc.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Jeśli nie rozbierzesz to się nie dowiesz, jeśli się na tym nie znasz (tak jak ja) daj to komuś na serwis. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 A jeśli karabin nowy to nic nie rozbieraj tylko ślij na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Spróbuj podkręcić silnik. W chwycie na dole masz taką śrubkę, odkręć ją, zdejmij chwyt i wyreguluj silnik imbusem. Dokładnie tutaj: Quote Link to post Share on other sites
oseet Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Jeśli dokręcenie silnika nie pomoga, to najprawdopodobnie ślizga ci sie zembatka tłokowa po zębach na tłoku, miałem to ostatnio, lub wysypała ci sie któraś zębatka, najlepiej kup odrazu torqe up-y zębatki i wytrzymają każdą spręzynę nawet m170. Opłaca się kupić zębatki raz a porządnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts