rusone47 Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Witam , kupiłem zestaw szyn od SHS : http://gunfire.pl/pr...owych-22mm.html , mam M16A3 od KWA i nie wiem w jaki sposób to zamontować. Zdecydowanie przeszkadza mi element który trzymał stare plastikowe okładziny , przy pierścieniu mocującym lufę zewnętrzną. Jest jakiś sposób żeby to zdemontować i założyć nowe okładziny ? Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Ten element to tak zwany Delta-ring musisz go odkręcić a żeby to zrobić musisz najpierw ściągnąć muszkę (o ile takową posiadasz), następnie męczysz się by odkręcić ten delta-ring a potem to z górki. Zamiast Delta ringu wkręcasz szyny i po kłopocie. Dla zobrazowania to jest delta ring: http://www.airsoftparts.ca/store2/images/dring-ka-m4-01.jpg Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 No właśnie jest problem ze ściągnięciem muszki , bo doszedłem do tego że trzeba to odkręćić ;) Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 A tego nie widzę na zdjęciach czy wewnątrz tych szyn jest gwint? Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 Nie ma żadnego gwintu . Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 (edited) W takim bądź razie delta ring najpewniej zostaje tylko jak wcześniej pisałem musisz ściągnąć muszkę jak dobrze kojarzę by ją ściągnąć musisz pod nią wybić dwa piny/wykręcić śrubki a potem sunąć. Ale masz dwie możliwości montażu albo masz cały delta ring albo zostaje z delta ringu tylko coś przypominające zębatkę to akurat musi zostać na pewno bo trzyma lufę zewnętrzną. Edited August 2, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 Ok , myślę że powinienem już do tego dojść po mału sam ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Muszka jest zapinowana. Pierwszy pin powinien być bezpośrednio nad uchwytem pasa (nie mylić z pinem trzymającym mocowanie od pasa), drugi na tej samej wysokości na sąsiedniej "nodze". Trzeci pin powinien trzymać atrapę rury gazowej i być na wysokości rzeczonej rury, trochę przesunięty do tyłu. Poświeć sobie latarką to bez problemu je wypatrzysz wypatrzysz. Tylko uważaj przy wybijaniu, bo części zewnętrzne w KWA zdarzają się "mientkawe". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts