Didi Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Mam problem z moją gietą od JG. Podczas wyjmowania lufy zewnętrznej z atrapy rury gazowej, ułamałem jeden zaczep trzymający komorę w atrapie i od szczerbił się kawałek komory i tego bloku. Kupiłem używaną stockową komorę i nową atrapę rury, zamontowałem wszystko i replika w ogóle nie podaje kulek. Gumka to Guarder przezroczysty. Próbowałem wiercić, przestawiać komorę i nic. Ma ktoś jakie pomysły, co z tym fantem zrobić? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 a z gniazdem maga wszystko ok? Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Może mag nie dochodzi do komory bo była ona piłowana przez poprzedniego właściciela. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Wyłamanie tego plastiku w komorze hu/lufie zew przytrafia się bardzo często - w moim przypadku dwa razy, jest to poprostu badziew jakich mało. Najprawdopodobniej komora hu przylega za blisko korpusu gb/dyszy przez co kulka ma za mało miejsca aby wśliznąć się do komory. Naprawdę próbowałem rozwiązać taki problem na wiele sposobów jedyny sensowny to przyklejenie podkładki do gb - przy wyłamanych skrzydełkach komory. Ale szczerze mówiąc nie polecam bo idzie się mocno nadenerwować. Problem w 100% rozwiązała aluminiowa komora bigdragon bodajże. W twoim wypadku, no cóż wydaje mi się, że masz za długą dyszę, skoro problem dalej istnieje po wymianie komory i lufy zew. Ale nim cokolwiek kupisz, odkręć gniazdo magazynka i sprawdz, czy kulka wejdzie do komory - to chyba najprostrza metoda i zobaczysz co jest grane. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 A czasem ta używana stockowa komora nie jest od CA? Jeśli tak to tak jak YodaSan napisał, za długa dysza. Jeśli JG i za blisko przylega z jakiegoś dziwnego powodu wycina sie 2 małe kawałki z starej karty bankomatowej i przykleja do komory w sposób dystansujący komorę od GB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts