bucz12 Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Witam. Mam pytanie jakie cześć zastosować do repliki M4 żeby ją wyciszyć? Mam przeznaczone na to 200zl. Chce ja bardzo wyciszyć. Jak można to odrazy link do części albo dokładna nazwa. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Dokładne podkładkowanie, smarowanie, łożyska kulkowe (np. shs) i ciche głowice (systema). Dodatkowo tłumik. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted August 14, 2012 Author Report Share Posted August 14, 2012 A wymiana zębatek oraz silnika coś da ? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Te rzeczy wymieniałbym dopiero w następnej kolejności- po tym co napisałem wcześniej. No i na zębatki+silnik 200zł to trochę mało. Wyślij całość do jakiegoś serwisanta, to będziesz miał cud i miód. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Nasmarowanie zębów - owszem. Zmiana silnika niekoniecznie. Ja u siebie zmieniłem z fabrycznego chińczyka w CM 0.48 na Element Max Speed i "hałas" pozostał ten sam. I uwaga - po wywaleniu wszystkich podkładek (no ok, zgubieniu...) w gearboxie 0.2b miałem cichszą pracę niż z podkładkami :D. Jakkolwiek nie polecam tego. Jeszcze jedno - chcesz wyciszyć pracę gearboxa, czy sprawić, żeby przeciwnik strzału nie słyszał? Jak pracę gearboxa: - Nasmarować zębatki i zęby tłoka - Zmienić zębatki (jakkolwiek używam tych fabrycznych, bardzo ciche, bardzo wytrzymałe i ogólnie zajebiste) - Można spróbować z wymianą szczotki silnikowej Jak wyciszyć strzał: - Zamontować tłumik z gąbkami w środku lub innymi wynalazkami tłumiącymi dźwięk - Upewnić się, że lufa wewnętrzna nie wychodzi poza tłumik, najlepiej jak nie wchodzi do niego lub jest delikatnie w środku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts