dadada90 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Witam, mam problem z moim HK416 GFC. Kupiłem niedawno używaną w/w replikę. Miała zamontowaną preckę Guarder 6.04 albo 6.02 i czarną gumkę hop-up, chyba Systema. Załadowałem low-capa -/+ do 1/4 jakimiś kulkami pożyczonymi od kolegi, wsadziłem i strzeliłem kilka serii 2-4 kulki, ale coś mi tu nie grało, bo nie ma śladu po kulkach, a w magu jest to co było. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) wyjmij magazynek obróć replikę od góry nogami i wpuść kulkę do komory ręką, ciągle trzymając replikę do góry nogami strzel raz i jak idzie dobrze to mag nie podaje kulek. A te kulki to "bezszwowe"..? bo jak odpustowe jakieś to wszystko jasne że się blokują. I czy jak strzelasz na sucho bez kulek czujesz mocny strumień powietrza wypadający z lufy jak przyłożysz dłoń? Załaduj też maga do pełna i sprawdź czy to samo się dzieje tzn. czy nie podaje kulek, ale już wtedy paluchów pod lufę nie pchaj.. Edited August 15, 2012 by Simur Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 mi w replice gfc pękł dysza czyli Ciebie może być to samo Quote Link to post Share on other sites
dadada90 Posted August 15, 2012 Author Report Share Posted August 15, 2012 Kulki to te "bezszwowe", obróciłem replikę "do góry nogami", włożyłem kulkę i tylko strumień powietrza. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) To teraz weź latarkę i zaświeć w dziurkę gdzie kulki wchodzą i zobacz czy dysza się porusza jak strzelasz, jak nie to może taka przypadłość jak napisał robertasg że dysza gdzieś pękła, ewentualnie coś z popychaczem. A z tą kulką co do komory wkładasz co się dzieje nie pobiera jej? najprościej było by rozebrać body i wyciągnąć gb żeby zobaczyć jak wszystko wygląda. Ale najpierw sprawdź czy ta dysza się porusza na tyle żeby wpuścić kulke. A i hopka ustaw na 0 czyli żeby nie podkręcał. Jeśli jest silny strumień powietrza to zapewne dysza się dostatecznie nie cofa aby pobrać kulkę do komory lub coś tam te kulki blokuje, posprawdzaj wszystko co napisane wyżej. ps. jeśli dysza się nie cofa bez rozebrania gb się nie obejdzie.. Edited August 15, 2012 by Simur Quote Link to post Share on other sites
dadada90 Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 (edited) Kulka po prostu siedzi w komorze, a tą dyszę to zobaczę później bo repliki nie mogę skręcić, nie mam kluczy Czy można zobaczyć bez składania? Mam lower receiver i przykręcony GB. Wystaje dysza, jak nacisnę to wchodzi do gearboxa. Da się zrobić tak, że podłączę baterię, nacisnę spust? PS. Zielony jestem w temacie i nawet nie wiem jak hop-up regulować. Edited August 18, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
maop Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Jeżeli popatrzysz do komory to powinieneś widzieć dyszę możliwe że listwa popychacza nie działa tak jak powinna. Czyli może zostawać dysza mniej więcej w połowie drogi dlatego nie podaje kulek. P.S Czy sprzedający mówił ci że coś wymieniał w gb? Edited August 24, 2012 by maop Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pewnie wyda się to głupie, ale jeżeli nie umiesz regulować nawet Hop-Up, to zrób tak: -Odciągnij rączkę przeładowania i trzymaj ją w takiej pozycji, żeby blaszka atrapy zamka umożliwiała Ci dostęp do pokręteł na komorze -Największą zębatkę kręć przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, aż stanie się to niemożliwe -Strzel W ten sposób będzie wiadomo, że komora HU jest "be" lub nie jest "be". I będziesz wiedział, jak się reguluje Hop-Up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts