strzelec5 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Interesuje mnie replika RK-10 i tu moje pytanie: ile da się z tej repliki wycisnąć maksymalnie fps przy nie ingerowaniu w GB? Chodzi mi o wymianę tylko gumki hop-up i uszczelnienie. I pytanie nr 2: co trzeba by było zmienić w GB, aby osiągnąć min. 450-460fps, nie wpływając znacznie na zużycie GB? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) 1. Uzyskasz maksymalnie 15 FPS :icon_razz:. Ale możesz ograniczyć skoki FPSów. 2. Wymienić sprężynę na M130. Edited August 15, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 A po co Ci aż tyle, że tak na początek zapytam z ciekawości? Pewnie nie jesteś zadowolony z zasięgu i celności. Gumka poprawi znacząco zasięg w porównaniu do tej standardowej. Poza tym bez ingerowania w GB to tyle nie osiągniesz. Nawet po ingerencji i przy sprężynie M130 oraz doszczelnianiu wynik będzie oscylował bliżej 440fpsów (przyjmując, że głowice i uszczelki są oryginalne) Jednakże taki wynik jaki podałeś można osiągnąć nie wielkim kosztem. Wymiana głowicy cylindra wraz z dyszą, gumka hopa oraz uszczelka na głowicy tłoka i sprężyna - w sumie wyjdzie trochę ponad sto złotych plus małe conieco dla serwisanta (chyba, że sam sobie poskładasz). Oczywiście mocniejsza spręzyna może skrócić żywotność szkieletu repliki, chociaż v3 podobno jest mniej na pękanie narażona. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Zależy jakie V3. Te D-Boyowskie to ZnAl, ale całkiem niezły. Mi się jeszcze nie udało zepsuć. Co do "wyciskania fps". Bez ingerencji w GB, to możesz wymienić tylko gumkę i założyć na nią teflon-fix. Moim zdaniem aż tyle fps nie jest potrzebne nawet do lasu, ale możesz tyle osiągnąć po uszczelnieniu repliki (szczelny o-ring, dysza uszczelniona, smar teflonowy, teflon-fix, opcjonlanie głowica cylindra i głowica tłoka) na M130, ewentualnie po zamontowaniu bore-upa, uszczelnieniu tego, co się jeszcze da i wstawieniu M120. Pamiętaj tylko, że bez wymiany baterii, kabli, zębatek i silnika przy wsadzaniu M130 możesz zapomnieć o dobrym ROF i żywotności bebechów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts