Higis Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Witam, proszę o opinię na temat tej ładowarki: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/ladowarki/ladowarka-rozladowywarka-procesorowa-do-akumulatorow-o-napieciu-od-2-4v-do-12v-mw.html Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Mam taką, sprawuje się dobrze Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Ja i trzech kolegow z ekipy mamy takie. 2 dzielaja bezproblemowo. W jednej nie dziala opcja rozladowywania bateri - padla po 3 misiacach uzytkowania nadal mozna ladowac nia baterie. Moja zdechla po 5-tym moze 6-tym uzyciu. Tak ze jak dal mnie toche loteria. Quote Link to post Share on other sites
Higis Posted August 19, 2012 Author Report Share Posted August 19, 2012 Ok, czyli zakup jej na początek jest dobrym wyjściem. Wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Ja i trzech kolegow z ekipy mamy takie. 2 dzielaja bezproblemowo. W jednej nie dziala opcja rozladowywania bateri - padla po 3 misiacach uzytkowania nadal mozna ladowac nia baterie. Moja zdechla po 5-tym moze 6-tym uzyciu. Tak ze jak dal mnie toche loteria. Z tym rozładowywaniem to wystarczy mikrostyk wymienić, on szybko pada, naprawa za 50gr.:) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Z tym rozładowywaniem to wystarczy mikrostyk wymienić, on szybko pada, naprawa za 50gr. :icon_smile: A moglbys mi podeslac cos wiecej na ten temat. Z gory dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) http://allegro.pl/mi...2563465911.html tam jest mikrostyk tego typu (pod tym żołtym guziczkiem od rozłądowywania), nie pamietam dokladnie jaki rozmiar, ale jak rozkręcisz ładowarkę to zobaczysz, wystarczy odlutować i przylutować nowy. Nawet jak nie masz wprawy w lutowaniu to i tak to spokojnie zrobisz. Edited August 19, 2012 by kosteQ86 Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Wielkie dzieki za pomoc. :icon_mrgreen: A co do zepsutej to przepalil sie jeden z rezystorow. Jakis pomysl gdzie mozna znalezc schemat tej ladowarki. Wymienil bym rezystor tylko nie wiem na jaki. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Odczytaj z kolorowych pasków na nim ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts