arizona112 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Witam Czy obecnie w armii stanów zjednoczonych są narzucone jakieś wymogi odnośnie kabur do beretty? Zależy mi na dobrej kaburze udowej. Może pomógł by mi ktoś z was dobrać kaburę do tej beretty: http://gunfire.pl/product-pol-1152197686-Replika-pistoletu-SOCOM-Tactical-Combat-z-kabura.html Kabura z zestawu nie zadowala mnie ponieważ przypiąć można ją jedynie do pasa. Replika ma krótką szynę na latarkę przez co różni sie ciut kształtem od pospolitej beretty. Ewentualnie może być Kabura szelkowa ale nie jestem pewien czy w armii używane są Kabura tego typu, dlatego pytam specjalistów w tej dziedzinie. PS. Niewiem czy w tym dziale dostanę odpowiedz na to pytanie, ale co tam można spróbować :) . Otóż nie odpowiada mi kolor mojej beretki. Czy można ją w jakiś sposób przemalować aby nic nie uszkodzić i czy farba będzie się trzymać? Jakiej farby użyć? Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Często widuję na zdjęciach udowe serpy w fg. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Przydziałowa kabura do Beretty M9/M9A1 to M12. Udowe nie są przydziałowe - są to zakupy prywatne lub zakupy dokonywane przez jednostki. Najpopularniejsze udówki to BHI Serpa oraz Safariland 6004/6005/3084/3085. Quote Link to post Share on other sites
arizona112 Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 A co z kaburami przyczepianymi do kamizelki? Czy są one używane? Niestety nie znalazłem żadnych zdjęć, więc jeżeli ktoś takowymi dysponuje proszę o podesłanie Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Serpa plus adapter MOLLE. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Tylko, że standardowe Serpy nie pasują do tej repliki :-( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts