Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Potrzebna pomoc szybko w sprawie usterki(ek)

Recommended Posts

Witam , zacznę od tego że jest to używana m4 g&p , jestem drugim właścicielem.

Replika była w bdb stanie , przeszła jakiś miesiąc temu przegląd u Poldka, tydzień potem wsadziłem do niej m120 z m100 i myślałem że poszedł tłok, lecz nie , poszła mi zębatka silnika.

Wymieniłem tłok i tak , na shs z met. zębami i zębatke silnika shs.

Kiedy wczoraj z kumplem ją składaliśmy wyszło że połamała się też płytka selektora , wsadziliśym od jg III gen. ale trzeba było ją przerobić bo mam 8mm łożyska i nie chciała wejść. Teraz kiedy płytka już pasuje, z nikąd nagle zniknęły z kostki stykowej te blaszki... To wzieliśmy blaszki od kostki stykowej od JG , teraz wszystko powinno być dobrze , ale po złożeniu całośći , przełączyliśmy na semi i replika sama zaczęła strzelać na auto.

Więc od nowa wszystko , i teraz wszystko ładnie się składało , ale po złożeniu karabin nie reagował wogóle na nic , ani na auto ani na semi. Dodam że to może być efekt majsterkowania przy tej kostce tj. odginanie tych blaszek.

Zaraz zaczynamy po raz kolejny rozkrecanie jej , moja prośba jest taka żeby ktoś mi powiedział czy jest sens przy tym dłubać , co się mogło stać i czy nie zamówićkostki i płytki poprostu nowej i to pomoże i będzie git.

Pozdrawiam

Teraz wszystko złożone i auto działa normalnie , semi , praktyczne zero reakcji , lekko tłok chodzi i silnik ale prawie wogóle , trochę się porusza.

Wybacz ale nie jestem znawcą , jestem prostym człowiekiem który biega z repliką i dobrze mu to wychodzi , a te wszystkie aegi od środka dopiero poznaję , mój kumpel się zna i to z nim zawsze rozkręcam.

Dzięki sprawdzę to jutro napewno. A z tą płytką chodziło mi o to że jest prowizorycznie dopasowana do gearboxa , może poprostu wymiana jej na nową da rezultat. Napiszę czy pomogło.

Co do strzelania na auto to może sprężynka odciągająca styki nie była na miejscu? Przez co naciśnięcie spustu je zbliżyło i już tak sobie zostały. (Chociaż wątpię, żeby kolega o niej zapomniał). Albo sprężynka od płytki i rozdzielacza poleciała w cholerę. Akurat te małe elementy jeśli nie są dobrze spasowane; bądź ich brakuje, to zawsze będą robić problemy. A to strzela na singlu ogniem ciągłym, a to strzela bez dotykania spustu, a to się nie chce przełączyć na auto a to coś tam..

W ostateczności i dla świętego spokoju lepiej dorwać płytkę pasującą do tego szkieletu i przystosowaną do takich łożysk. Jeśli nie pomoże trzeba szukać dalej.

Wszystko tam w porządku , zamawiam płytkę selektora.

..., taka będzie dobra ? Zbrojownia mówi że jest dołączana do GB ultimane na 8mm łożyskach , wiec raczej tak , ale wolę się upewnić.

Rozkręciłem i teraz wogóle nie chodzi. Poczekam na nową płytke jak nic nie da to wysyłam do serwisanta..