Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 028 czy CM 037

Recommended Posts

Witam.

Dozbierałem już funduszy na coś lepszego, padło na te dwie repliki. Mam kilka pytań, szczególnie do CM 037.

1. Jak to jest z magazynkami w CM 037 - czy to prawda, że się zacinają na auto ?

2. Krótsza lufa bardzo wpływa na skupienie kulek ?

3. Czy body w CM 037 jest niebieskawe ?

Ogółem chodzi o to, że chcę taniego, polecanego elektryka. O środek ich się nie martwię - podobno są pancerne. Ale która replika jest wykonana lepiej, i która bardziej uniwersalna - CQB i las ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :icon_smile:

CM.037 to takie krótsze CM.028, ma niebieskawe, plastikowe body, te same flaki.

Stockowe magi w replikach Cymy często są lipne, ja swojego stockowego hi-capa od razu sprzedałem. W airsofcie bardziej od długości lufy liczy się jej jakość, nie będziesz widział różnicy między CM.028 a CM.037.

Od kilku miesięcy gram z CM 037 i mogę o niej mówić w samych superlatywach, bebechy identyczne jak w CM 028. Podstawową róznicą pomiędzy tymi dwiema replikami jest ich długość, CM 028 ma 88 cm kiedy CM 037 ma tylko 71 cm. Jej gabaryty umożliwiają przenoszenie repliki na zawieszeniu jednopunktowym co oznacza że w każdej chwili(np. wchodząc do budynku) możemy w kilka sekund wypuścić replikę z rąk i wyjąć replikę boczną. Jeżeli chodzi o magazynki to jestem posiadaczem dwóch krótkich hicapów Cymy i nigdy nie doświadczyłem zacinki.

Edited by Mackfra

Body ma odcień niebieskawy ale to taka przypadłość tanich kałaszków Cymy której nikt nie chce wyleczyć, wyszystko solidnie poskładane, nic nie trzeszczy i nic nie lata. Co do wytrzymałości body to replika upadła mi 3 razy i nadal nie mam żadnych luzów, ale nic nie zmieni faktu że jest to jednak plastik i ma ograniczoną wytrzymałość.

Koleżanka z ekipy zakupiła cm037 na taiwanie- jedyne co wymieniliśmy to gumka HU na białego guardera. Byłem naprawdę pozytywnie zaskoczony skupieniem i zasięgiem, nie spodziewałem się ze na tak krótkiej lufie będzie tak dobrze. Z magazynkiem problemów nie było. Używać kulek 0.25- 0.28g i będzie git.