Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki karabin wybrać na początek

Recommended Posts

Stockowa batka daje radę. Ale jeśli chcesz to może dokupić baterię litowo-polimerową (Li-Po), najlepiej firmy Turnigy 7,4V (Za 70zł będzie na pewno). Jeśli bierzesz tą SD5, to spokojnie możesz wziąć 2200mAh, bo kolba jest dosyć pojemna, a co do innych MP5 to nie wiem. Tylko, że zakup takiej baterii wiąże się z kupieniem dobrej ładowarki np. Imax B6 (~170zł z zasilaczem).

drogi nikodemie99

1. Wybór. Wybierz taką replikę która Ci się podoba (z wyglądu). Jeśli nie kręcą Cię klimaty rosyjsko/arabsko/afrykańskie to nawet jeśli replika AK będzie lepsza od M4/16 w tej samej cenie, to - wierz mi - wybierając AK będziesz zawiedziony. Bo jak tu ganiać w woodlandzie/UCP z kałachem (do takiego wniosku prędzej czy później dojdziesz).

2. Jeśli zaczynasz przygodę z ASG to zdanie, że "gumkę HU łatwo się wymienia" w twoim przypadku mija się z prawdą. W replikach AK trzeba zazwyczaj rozebrać pół repliki (wiem, wymieniałem w 1 boyu i 2 cymach). W M4/16 wymienia się łatwiej, ale nie łatwo (w twoim przypadku) bo w sumie wystarczy odłączyć obie części body i masz dostęp do komory HU, ale żeby wymienić gumkę trzeba ją (komorę HU) rozebrać praktycznie do zera, chyba, że masz cholerne szczęście i nie wypadnie Ci dystanser co jest równie prawdopodobne jak wygrana w totka (w takim wypadku radzę zagrać w totka - będzie miał kasę na profesjonalny serwis). W MP5 nie wymieniałem, ale miałem MP5 i nie wyglądało mi to na prostą operację (nawet się za to nie brałem - oddałem do serwisu - mimo, że miałem za sobą, wtedy, wymianę gumki w 2 cymach i 2 eMkach).

Jeśli więc kupujesz gdzieś replikę i zalecana jest dla niej zmiana gumki, to spytaj w tym sklepie gdzie ją kupujesz czy Ci nie wymienią za dopłatą. Większość sklepów (dobrych) to robi.

Jeśli zaczynasz i nie wiesz co dalej, nie kupuj żadnych dodatkowych baterii i ładowarek. Stockowa wystarczy Ci na przeciętną strzelankę. Lepiej wydaj te pieniądze na okulary/gogle.

Aha no dobra tak myślę też bo jest szansa na więcej kasy i tak koło 1000zł i za tyle jakiś dobry karabin

W tym budżecie polecam G36K [ARES]. W Poznaniu masz sklep stacjonarny SpecShop. Dobra obsługa, dorby serwis, szeroki asortyment (mają tam G36K). Możesz na miejscu przymierzyć się, pooglądać, poradzić się.

Edited by Powała