Powała Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Mam problem, shotgun Long 003 [AGM] strzela samoczynnie po przeładowaniu. Jest nowy, zakupiony 14 sierpnia. Jaka może być przyczyna i czy da się ją usunąć we własnym zakresie. KRAKMAN daje tylko rozruchową gwarancję, więc "kupa". Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Miałem taki sam problem. Dokładnie nie pamiętam co było nie tak ale można to bez problemu naprawić samemu. Jeśli dobrze pamiętam to coś po prostu w środku wyskoczyło ze swojego miejsca i, po przeładowaniu, nie trzymało tłoku w pozycji "naciągniętej". Wystaczyło włożyć to na swoje miejsce i gra gitara. Myślę, że u Ciebie jest ten sam problem. Edited August 22, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
DAWIDEK_OTWOCK Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Można i tka jak mówi MarekMac, ale jak nie potrafisz to gdy przeładujesz nie puszczaj do końca tylko wyceluj i puść :D Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Można i tka jak mówi MarekMac, ale jak nie potrafisz to gdy przeładujesz nie puszczaj do końca tylko wyceluj i puść :icon_biggrin: Budowa shotguna jest prosta jak budowa cepa (z resztą, na forum są zdjęcia wnętrza) i tak jak już napisałem (w innym temacie) każdy kto jest choć troszkę bardziej uzdolniony technicznie od kwiatka w doniczce powinien dać sobie radę ze złożeniem go. Quote Link to post Share on other sites
DAWIDEK_OTWOCK Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Tak ale mój kolega też jest uzdolniony troche ale nie wiem czy bardziej od kwiatka i spowrotem już go nie złożył odważniki wypadły i coś od spustu połamał przy składaniu :D Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Tak ale mój kolega też jest uzdolniony troche ale nie wiem czy bardziej od kwiatka i spowrotem już go nie złożył odważniki wypadły i coś od spustu połamał przy składaniu :icon_biggrin: Odważniki? Quote Link to post Share on other sites
DAWIDEK_OTWOCK Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 tzn moze nie odważniki ale bolce w kolbie :P Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Aha, kolby z tego co pamiętam to nie rozbierałem bo nie miałem takiej potrzeby - można dostać się do bebechów bez otwierania kolby. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts